Nagy fogás

2023.07.12. 14:44

90 centis süllő akadt a horgára Békésen

Gyönyörű, kilencven centis süllőt fogott hétfőn reggel a Kettős-Körösön, a békési duzzasztónál Dobroczki Balázs. A békéscsabai fiatalember a hét első napján, még munka előtt szaladt ki a folyóhoz egy gyors pecázásra.

Papp Gábor

Dobroczki Balázs azonnal visszaengedte a gyönyörű példányt.

– Nagyjából bele is fértem a tervezett egy órába. Az első pár dobás után érkezett is süllő a nagy csalira, maga a fárasztás körülbelül harminc percig tartott. Nagy nehezen megmerítettem, készítettem egy gyors fényképet. A hal maximum egy percet volt kint a vízből – idézte fel a fogást Balázs. A horgász ezt követően azonnal vissza is helyezte a vízbe a gyönyörű példányt, sőt, fél óránál keresztül a kezében is tartotta, hogy biztosan minden rendben legyen. A műveletet a szemközti oldalról figyelő horgász csak annyit tett hozzá: „Big Respect (Nagy tisztelet)”.

A Fogd meg és engedd vissza! elv alapján horgászik

– Számomra talán az volt a legfontosabb része a horgászatnak, amikor a süllő újra elúszott a Körösben – emelte ki Balázs, aki a Catch & Release (C&R), Fogd meg és engedd vissza! elvét vallja.

– Nagyon lényegesnek tartom, hogy unokáink is horgászhassanak a folyóban – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában