Balog Zsolt

2023.07.02. 20:24

107 centis busát fogott a Kettős-Körösön a korábbi kiváló labdarúgó

107 centis 41 kilós, 95 centi kerületű busát fogott vasárnap reggel a Békéscsabai Előre korábbi kiváló játékosa, illetve edzője Balog Zsolt a Kettős-Körösön.

Papp Gábor

Balog Zsolt

– A Kettős-Körösön a dobozi hídtól balra, a békési duzzasztó irányában horgásztam fenekező módszerrel, tigrismogyoróval – árulta el lapunknak Zsolt. Mint mondta, a fárasztás több mint egy órát vett igénybe, és nehezítette a helyzetet, hogy a hatalmas példány farkára rátekeredett a zsinór. A busa nem is nagyon hagyta magát, komoly küzdelem volt a partra emelni.

Balog Zsolt egyébként gyerekkora óta horgászik.

– Mindig közel állt hozzám ez a hobbi. Persze, voltak időszakok például, amikor a Vasasnál vagy Debrecenben játszottam, amikor nem igazán tudtam kijárni a vizekhez. Itthon, Békés vármegyében már valamivel több időm jut, bár tavaly is körülbelül tizennégyszer horgásztam – mondta el kérdésünkre. Zsolt egyébként sporthorgász, mindig visszaengedi a halakat, de mivel a busa invazív faj, ezért erre most nem nyílt lehetőség.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában