Süli Ernő elnökségével

2023.06.01. 20:04

Kunágotán megalakult a KDNP helyi szervezete

Kunágotán megalakult a KDNP községi szervezete csütörtökön. Elnökévé Süli Ernőt választották. Az alakuló ülés után Azbej Tristan, az üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke tartott előadást a művelődési házban.

Cs. I.

Szebellédi Zoltán köszöntötte a fórum résztvevőit

A KDNP Kunágota Községi Szervezetének a megalakulása után sajtótájékoztatóra várták az újságírókat. Szebellédi Zoltán, a párt megyei elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, ennek a napnak éppen az az apropója, hogy Békés vármegyében legyen minél több településen KDNP, a keresztény értékeket képviselve a közéletben és együttműködve a Fidesz-KDNP szövetségben.

Szebellédi Zoltán, Erdős Norbert, Azbej Tristan, Süli Ernő a sajtótájékoztatón. Fotó: Bencsik Ádám

Az alakuló ülés egy időszerű és szükségszerű mozzanat Kunágotán is. A Fidesz és a KDNP sikeres politikai szövetség, már 13 éve irányítja az országot a keresztény demokrata értékek mentén; nemzeti szuverenitásunk mentén; a magyar családok boldogulása  érdekében – ezt már Azbej Tristan államtitkár mondta.

– A KDNP az emberi méltóság, a szabadság védelmét, a családok erősítését, a közösségek erősítését, a szolidaritásnak, a munka értékének az erősítését képviseli. Az alaptörvényben kifejezzük azt a meggyőződésünket, hogy Magyarország 1000 éves államisága a kereszténységben gyökerezik. Oda kell figyelnünk egy olyan világban, amikor a kereszténységet több fronton ér támadást. Amivel a államtitkárságunkon, a Hungary Helps Program keretében foglalkozunk, az az erőszakos keresztényüldözés elleni védekezés, az üldözött keresztény emberek megóvása. Másik fontos dolog: nyugaton megpróbálják aláásni a keresztény értékeket; céljuk a keresztény kulturális értékek kiszorítása a közéletből. Szankciókkal sújtják azokat az országokat, hazánkat is, akik a keresztény értékeikhez ragaszkodnak. Ezért kell mégvednünk értékeinket. A kunágotai helyi szervezet alakulása kapcsán azt a megtisztelő felkérést kaptam, hogy az üldözött keresztény emberek érdekében végzett munkánkról, a Hungary Helps Programról számoljak be. Remélem, ez ad majd ihletet, inspirációt az alapszervezetnek a további munkához – fogalmazott a sajtótájékoztatón Azbej Tristan.

Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője üdvözölte a helyi KDNP csoport megalakulását. Majd emlékeztetett arra, hogy az eltelt 1 év alatt erősítették az ifjúsági szervezeteiket, a Fideszt is a KDNP mellett.

– Két Fidesz csoport jött létre: Magyarbánhegyesen és Tótkomlóson. Orosházán és Békéssámsonban megalakultak a Fidelitas csoportok, míg az Ifjúsági Keresztény Demokrata Szövetség (IKSZ) is Orosházán jött létre. Ez a szervezeti megerősítés most folytatódik annak a körnek, akik kitartó bázisunk, számítunk rájuk - tette hozzá a politikus.

Süli Ernő elnök arról beszélt, hogy miért tartotta fontosnak, hogy Kunágotán létrejöjjön ez a szervezet. Utalt arra, hogy ennek már több éves előzménye van.

– A jobboldali érzelmű embereknek hozzunk létre közösséget. Ez volt a szándék. Most érkezett el ennek az ideje. Aki csatlakozik, kívánjuk, találja meg a számításait, a helyét. Bízva abban, hogy itt gyakorlati beállítottságú emberekről van szó, együtt dolgozunk tovább, hosszabb távon szeretnénk ezt az együttműködést kamatoztatni településünkön. Bizakodunk, hogy a közös munkának, a kommunikációnak lesznek eredményei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában