Fejlesztés

2023.06.17. 19:30

Külterületi utak újulnak meg Gyulán

Külterületi utakat újítanak fel Gyulán kormányzati támogatásnak köszönhetően – tájékoztatott Facebook oldalán dr. Görgényi Ernő. A város polgármestere kiemelte, a külterületen élő gyulaiakért is dolgoznak, az ő igényeik is fontosak számunkra. Hozzátette, Gyula hatalmas területen, 255 négyzetkilométeren helyezkedik el.

Papp Gábor

Forrás: Facebook

Kitért arra, hogy a közelmúltbeli közmeghallgatáson a munkálatokkal kapcsolatos észrevételek, panaszok hangoztak el, ezért Kónya István és Alt Norbert alpolgármesterekkel, illetve a polgármesteri hivatal szakembereivel közösen tájékozódtak.

A panaszok egy részét már sikerült orvosolni, más ügyekben pedig úton vagyunk a megoldás felé – hangsúlyozta. Kifejtette, három helyszínen zajlanak az útfelújítások Gyula külterületén. 

A Pósteleki úton 1359 méter hosszúságon és 3 méter szélességben útalap kiépítésével újul meg a jelenleg szórt burkolatú út és földút. A fejlesztés költsége 39 millió 155 ezer forint.

Az Ottlakai dűlőn 1591 méter hosszban és 3 méter szélességben útalap kiépítésével újul meg a jelenleg szórt burkolatú út és földút. Ennek a beruházásnak a költsége 16,6 millió forintra rúg.

Bicerén 875 méter hosszban és 3 méter szélességben útalap kiépítésével újul meg a jelenleg szórt burkolatú út és földút 24 millió 184 ezer forintból.

A támogatás intenzitása 95 százalékos, az önerő 5 százalékos.

Hamarosan elkezdődik az Uhrin utca felújítása is, a jelenleg szórt burkolatú utat 967 méter hosszúságon és 3-4 méter szélességben aszfaltburkolatos úttá alakítják. A beruházás költsége 91 millió 773 ezer forint, a finanszírozást ugyanaz a pályázat biztosítja, a támogatás intenzitása ez esetben is 95 százalékos. A projekt keretében tervezik felújítani a Sándorhegy közterületet is, amire a napokban írják ki a közbeszerzést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában