Orosháza

2023.06.15. 18:02

Jancsurák József Apáczai Csere János-díjat kapott

A szakképzés és a felnőttképzés területén végzett kimagasló színvonalú példamutató tevékenysége elismeréseként Szakképzésért Apáczai Csere János-díjat adományozott Jancsurák Józsefnek a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere, Csák János. Az elismerést a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese csütörtökön vette át.

Csete Ilona

Jancsurák József csütörtökön vette át a díjat

Forrás: Facebook

Az orosházi Jancsurák József a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese. A több, mint 36 éves oktatói pályáját, szakértői és vezetői tevékenységét innovatív, problémamegoldó, körültekintő, precíz és elhivatott szakmai munka jellemzi. Pályafutását 1986-ban kezdte meg a szakképzésben pedagógusként, osztályfőnöki- és munkaközösség-vezetői feladatokat vállalt. 2007-től gyakorlati oktatás vezető, 2013-tól intézményvezető-helyettesi és a szakképzési centrumok 2015 évi megalakulásától főigazgató-helyettesi beosztásban látja el kifogástalan szakmai munkáját. Minőségi szakmai munkája és a szakképzés fejlesztésében lelkesedése példamutató.

Folyamatosan megújuló módszertani és szakmai önfejlesztés érdekében szakképzési minőségbiztosítási, CNC programozói, digitális, intézményi folyamatszabályozási, szakképzési szakértői, vizsgáztatói, továbbá vezetői képzéseken vesz részt. Elsőként vett részt a Szakképzési Fejlesztési Programban. Sikeres oktató-nevelő munkáját bizonyítja, hogy több diákja ért el kiváló eredményeket országos szakmai versenyen, gyakorlottan adta át és vezette be tanítványait a gépszakma rejtelmeibe. 

A munkaerő-piaci helyzetet behatóan ismeri, folyamatosan követi a felmerülő igényeket. Az újabb képzési kínálat kialakításában együttműködik a szakképző intézményekkel, mérlegeli a versenyszféra gazdasági szereplőinek a kéréseit, a területi-, helyi szervezetekkel támogató, konstruktív kapcsolatot ápol és együttműködik a kancellárral az innovatív és hatékony működés érdekében. Határozott fellépésével, segítőkészségével, nyitottságával elősegíti munkatársai számára a változások befogadását.

A mai napig odaadóan áll ki a szakmai képzés fontosságáért, igyekszik megteremteni az oktatási-, gyakorlati tevékenységhez szükséges műszaki és humán feltételeket.

 

 

 

 

 

 

 

Az Apáczai Csere János-díj 1973-ban alapított, az oktatásügyet felügyelő miniszter által adományozható szakmai elismerés pedagógusok és főiskolai, egyetemi oktatók részére, kiemelkedő nevelési-oktatási-gyógypedagógiai munkájukért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenységükért. A 2023-as évben tíz Apáczai Csere János-díj került odaítélésre.
Az orosházi Jancsurák József, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazvgató-helyettese Vácon, az NSZFH (Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal) elnökétől vette át az elismerést csütörtökön.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában