Sikert arattak Kecskeméten is

2023.06.26. 16:01

Harmincöt kiló Csabai kolbász seperc elfogyott a hungarikumfesztiválon

Ismét óriási sikert aratott a Csabai kolbász a XVII. Helyi Termékünnep és Hungarikumfesztiválon Kecskeméten a hétvégén.

Nyemcsok László

Sokan kóstolták a Csabai kolbászt a fesztiválon

A Csabai Kolbászklub öregbítette Békéscsaba hírnevét, emellett más vonzó turisztikai kínálatot is bemutatott a vármegyeszékhely a seregszemlén.

Sznyida László, a békéscsabai önkormányzat városmarketing csoportja képviseletében elmondta, Munkács Mihály örökségét is népszerűsítették. Így a Munkácsy Negyedet, benne a múzeumot és emlékházat egyaránt. Az Árpád Fürdő is kiemelt hangsúlyt kapott a bemutatkozáson az épített örökségnél és a turisztikai vonzerőnél. Sokan vittek magukkal prospektusaikból, szóróanyagaikból, remélhetőleg találnak csábító látnivalókat, élményelemeket.  

Megérte biciklivel is érkezni

A programok fizikai megjelentetését leginkább a Csabai kolbász, és annak klubja szolgálta. Méhes Miklós klubtag elmondta, népes csapattal vonultak fel a kolbász népszerűsítésére.

– Harmincöt kiló friss kolbászt gyúrtunk, majd sütöttünk, mind egy szálig elfogyott – hangsúlyozta Méhes Miklós. – Jó, hogy ekkora kolbászklubos társasággal vettünk részt a rendezvényen, mert folyamatosan sütni, kínálni, kóstoltatni kellett a „csabai valutát”.

Méhes Miklósnak szerencsére sok segítője akadt a klubból, így többek között Adamik István, dr. Borka Sándor, a Varga házaspár, Dalmadi Zsuzsa, Hocz István, Hídvégi Gizella és Karlovszki Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában