Megemlékezés

2023.06.10. 18:11

Gyula nagy szülöttére, Erkel Ferencre emlékeztek

A Budapesten, A Fiumei Úti Sírkertben megtartott eseményen prof. dr. Batta András zenetörténész, a Magyar Zene Háza igazgatója mondott emlékbeszédet.

Papp Gábor

Erkel Ferencre emlékeztek, halálának 130. évfordulója alkalmából.

Gyula nagy szülöttére, Himnuszunk megzenésítőjére, a magyar opera megteremtőjére, Erkel Ferencre emlékeztünk szombaton délelőtt Budapesten, a Fiumei Úti Sírkertben, halálának 130.évfordulója alkalmából – tájékoztatott Facebook-oldalán Kónya István, Gyula város alpolgármestere, önkormányzati képviselő.

Az esemény prof. dr. Batta András zenetörténész, a Magyar Zene Háza igazgatója mondott emlékbeszédet, melyben külön kiemelte a szülőváros szerepét a zeneköltő életében.

Kónya István kitért arra, hogy a „Hazám, hazám, te mindenem” című felirat olvasható azon a koszorún, melyet Kiss Tamásné tanácsnok asszonnyal helyeztek el Erkel sírjánál.

A Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium nevében Zámori Ida igazgató és Kovács Ilona tanárnő, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. részéről Szappanos Gábor történész, az Erkel Ferenc Társaság nevében Dézsi János alelnök, gyulai könyvtárigazgató koszorúzott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában