Ebsztori

2023.06.05. 14:25

Boni hazatért! Az orosházi vizslának nyoma veszett, két évig nem tudtak róla semmit

Boni békésen pihen a kutyaházában, ami két éven át üresen várta őt vissza egy orosházi család udvarában. Innen, néhány vendég kikísérése közben veszett nyoma a hűséges vizslának. Tűvé tették érte a környéket, feladtak hirdetéseket, felajánlottak jutalmat, ám a család kedvencének nyoma veszett.

Csete Ilona [email protected]

Boni és gazdija az egymásra találás pillanataiban

Fotó: Szikháti Állatmenhely

Az orosházi család elhatározta, miután ez volt a negyedik vizslájuk, náluk többé se vizsla, de semmilyen kutya nem lesz. Ám a kutyaház marad... A kis csavargó egyszer csak hazatér. 2023. június 3-án, szombaton vett fordulatot Boni története, élete. Az orosháziak szikháti állatmenhelyére telefonhívás érkezett Újkígyósról, hogy találtak egy vizslát, a nyakán megkötés nyomaival. A megtalálók a menhelyre vitték a kutyát, ott befogadták.

És  folytassuk a sztorit a szikháti kutyamenhely bejegyzésével, amit közösségi oldalukon osztottak meg:

„Chipet olvastunk és jelzett a chipolvasó. Szerencsére regisztrálva volt, és azonnal hívtuk is a megadott telefonszámot. Ezután döbbentünk meg, hiszen a vonal másik végén óriási öröm közepette vették tudomásul, hogy megvan Boni, aki 2021-ben veszett el Orosházáról. 

Nagyon keresték a gazdái, de senki nem jelentkezett, hogy látta volna. Nem tudjuk, hol lehetett eddig Boni, de hogy valaki befogta, és nem jó kezekbe került, az biztos” – olvasható az állatmentők bejegyzésében.

„Valószínű, madzaggal volt megkötve, teste több részén régi, hegesedett sérülések, sebhelyek vannak. Óriási szerencse, hogy valahogy sikerült kiszabadulnia fogvatartóitól, és segítséget kapott az újkígyósi kutyabarátoktól” – folytatták a szikháti bejegyzésben. S ők voltak azok a szerencsések, akik láthatták, megtapasztalhatták, amikor Boni már messziről meghallotta gazdái autójának a hangját. Rohant volna, hogy beszálhasson végre, 2 év után imádott gazdái mellé, és mehessen végre haza...

Nagy volt az öröm, nem csak Boni és gazdái részéről, mi is megkönnyezve néztük a hatalmas egymásra találást. Boni 2 év után végre hazaért, otthon alszik végre szeretteivel, és reméljük, hamar elfelejti ezt a bizonyára kemény, megpróbáltatásokkal teli 2 évet.

A vizsla valóban megnyugodva, pihenéssel tölti napjait eredeti otthonában. Megtudtuk róla, hogy 2018 májusában született, okos, ügyes kutyus. A sebeire kapott orvosi ellátást. Amikor gazdaasszonya ápolja, szeretete jeléül megnyalogatja annak kezét, jelezve, minden simogató, gyógyító mozdulatért hálás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában