TOP Plusz pályázat

2023.05.03. 15:10

Tovább fejlesztik a dánfoki üdülőt

A TOP Plusz pályázat keretében elnyert 86 millió forintos támogatás segítségével folytatódhat a szabadstrand fejlesztése a Békés-Dánfoki Üdülőközpontban – jelentette be a helyszínen megtartott szerdai sajtótájékoztatón Kálmán Tibor, Békés polgármestere. Bak Ádám, a Békés Turisztikai és Szolgáltató Kft. ügyvezetője a saját forrásból megvalósuló beruházásokat, illetve a főszezon legfontosabb eseményeit ismertette.

Papp Gábor, [email protected]

Bak Ádám, Kálmán Tibor és Balog Zoltán számos fejlesztést jelentett be

Fotó: Jenei Péter

A TOP Plusz programban elnyert támogatás segítségével újabb lépéseket tehetünk Dánfok szépítése és korszerűsítése irányában – vezette be a sajtótájékoztatót Kálmán Tibor. Békés polgármestere ennek kapcsán felidézte az elmúlt években pályázati forrásokból megvalósult beruházásokat.

– A 2000-es évek óta folyamatosan fejlődik az üdülőközpont. A BékésBringa nevű pályázat keretében csónaktárolót és KRESZ-parkot hoztak létre, az Újjáéledő Dánfoki Üdülőközpont elnevezésű pályázat során parkosítás történt és útburkolatot újítottak fel. Egy RO-HU pályázatban pedig látogatóközpontot és konferenciatermet alakítottak ki – részletezte a polgármester. Mint elmondta, a most bejelentett TOP Pluszos pályázat keretében több mint ötszáz köbméter homok érkezik a szabadstrandra, és annak karbantartásához gépet is beszereznek.

Emellett újabb strandbútorokat helyeznek ki, hogy még komfortosabbá tegyék a Dánfokra érkezők kikapcsolódását. A rendezvénysátor alatti rész szilárd burkolatot kap programok, események, akár esküvők, családi összejövetelek még jobb megtartása érdekében. Bővítik a dánfoki gasztrokomplexum fedését, így ott még nagyobb társaságok tölthetnek el kellemes órákat. A körépület közelében újabb közösségi fedett teret fognak kialakítani, ami arra szolgál, hogy a különböző táborok tagjai, csoportok rossz idő esetén is megtarthassák programjaikat. Ezen felül fény- hangtechnikát szereznek be, illetve bővítik a szabadstrand egyik legnépszerűbb attrakciójának számító vízi ugrálóvárat.

Kiemelte, az aktív turisztikai fejlesztésekre irányuló program keretében is készülnek a terveik, ahogy bíznak abban, hogy előbb-utóbb a szálláshelyek fejlesztésére is lesz majd pályázati kiírás. Hangsúlyozta, a fejlesztések előkészítésén sokat dolgoztak együtt Balog Zoltánnal, a városrész önkormányzati képviselőjével.

Bak Ádám elmondta, az elmúlt időszakban önerőből felújították a vendégházat, megtörtént a fürdőszoba, a vizes blokk és a szálláshely rekonstrukciója. Emellett szintén saját forrásból elkezdték a hetvenhét vendég befogadására alkalmas körépület felújítását is. A remények szerint június elejére, az első táborok érkezésére ezzel a beruházással is végeznek.

Kitért arra, hogy a korábbi honvédelmi táborokat ismét Dánfokon tartják majd, lesznek horgásztáborok, sporttáborok, illetve öt-hat gólyatábort is rendeznek majd az üdülőközpontban. Újdonságként egy kerékpáros vándortábor is érkezik majd a bejáratott vízi- és kerékpáros vándortáborok mellett Dánfokra.

Luxus-sport és épített tuning autók

A dánfoki programokról Bak Ádám kifejtette, már június elsején ingyenes belépéssel megyei tűzoltó nap lesz az üdülőközpontban. Június 9-től június 11-ig pedig az ország egyik legnagyobb zenés autós fesztiváljának ad majd helyet Dánfok, aminek keretében luxus-sport és épített tuning autók környezetében bulizhatnak az érdeklődők. Az első visszajelzések szerint már több mint ezer autós jelezte részvételét az eseményen. 
Az ügyvezető kiemelte, már előzetesen több vendégékszakát foglaltak le az érdeklődők Dánfokra, mint amennyi tavaly összesen realizálódott. Hozzátette, az előszezonban, áprilisban is viszonylag sokan érkeztek hozzájuk. Már volt egy kajak-kenu ifjúsági kölyök válogatott edzőtábor, valamint egy osztálykirándulás is ellátogatott az üdülőközpontba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában