Május 1.

2023.05.01. 12:49

Százak majálisoznak a berényi ligetben

Sok száz érdeklődő részvételével zajlik a városi majális Mezőberényben, a városi ligetben. A programon Siklósi István polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a helyi szlovák önkormányzat és a Mezőberényi Szlovákok Szervezete májusfát állított, illetve ezzel egy időben retro főzőverseny kezdődött.

P. G.

Fotó: Papp Gábor

Túri Andrea, az Orlai ház igazgatója kérdésünkre elmondta, a városi majális a retro főzőversenyre épül, és a „sztárvendég”, Kató néni konyhája is ennek jegyében érkezik Ihos Józseffel és Balla Dáviddal délután két órakor, akik egy stand-up műsorba csomagolva gömöri gulykát készítenek majd, amit százan kóstolhatnak meg.

Magára a versenyre huszonnégy csapat, köztük több vállalkozás is nevezett. Így vannak olyan csapatok, amelynek standjánál hetvenen, illetve százan lesznek jelen. A teljesség igénye nélkül csülökpörkölt, marhapörkölt, kakaspörkölt, gulyásleves, halászlé, paprikás krumpli is készült, készül.

A programban helyi művészek is felléptek, így a Mezőberényi Talentum Református Óvoda, a Malom Fitness, a Mezőberényi Városi Ifjúsági Fúvószenekar, illetve délben Tímár Zsolt mulatós zenész. A liget előtti részen tulajdonosaik veterán autókat és motorokat mutattak be, az Orlai ház pedig a települési értéktár darabjaira hívja fel a figyelmet. 

Fotó: Orlai ház

Van vásári forgatag helyi kézművesekkel, a jelenlévők pedig íjászkodhatnak, lovagolhatnak, különböző játékokat is kipróbálhatnak és számos finomság is várja a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában