Turisztikai vonzerő

2023.05.17. 16:57

Jövő hét végén ismét Gyulai Pálinkafesztivál

Május 26-tól május 28-ig, jövő hét péntektől vasárnapig huszonharmadik alkalommal rendezik meg a Gyulai Pálinkafesztivált.

P. G.

Varga-Bora Tímea, dr. Görgényi Ernő és Bora Imre mutatta be a fesztivál programját.

Fotó: Bencsik Ádám

A rendezvénnyel kapcsolatos szerdai sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere elmondta, a pálinkafesztivál helyi és megyei szinten is az egyik legnagyobb rendezvény, amely jelentős turisztikai vonzerővel bír. Hozzátette, Gyula eddigi éve ismét kiemelkedőnek számít az idegenforgalom terén.

– Egyre nagyobb számban érkeznek a városba külföldi vendégek, idén kiemelkedő, 60 százalékos a növekedés, míg a belföldi utazók Budapest és környéke mellett Gyulát és térségét keresték fel szívesen ebben az évben – hangsúlyozta.

Bora Imre fesztiváligazgató kiemelte, ismét életre hívják a Nemzeti Összetartozás Pálinkája elnevezésű kezdeményezést, amelynek ceremóniáját pénteken 13 órakor tartják. Május 28-án, vasárnap a jótékonyság jegyében első alkalommal rendezik meg a Főzz és segíts! című programot, amelynek részeként harminc csapat főz majd krumplipaprikást. Emellett egy online közösségi adománygyűjtés is elkezdődött a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számára. 

Varga-Bora Tímea főszervező kiemelte, pénteken 16 órától Pálinkák és párlatok mesterfokon címmel rendeznek konferenciát, illetve ugyanekkor lesz Interaktív pálinkakóstoló- és bemutató. Szombaton 16.30-tól kihirdetik a hazánkban elsőként meghirdetett Az év pálinkás bonbonja verseny eredményét, a megmérettetésre 107 finomság érkezett. A versengéshez különleges előadás is kapcsolódik. A Brillante – 2023 Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny eredményhirdetése szombaton 14 órakor rendezik. A versengésre 1178 minta érkezett. 

Szombaton 11 órától Gazda és pálinka a konyhában címmel Prohászka Béla vezetésével lesz majd látványfőzés. Az esemény fővédnöke Jakab István, az Országgyűlés alelnöke MAGOSZ elnöke, aki személyesen nyitja majd meg a programot, és várhatóan főzni is fog majd.

A fesztiválon a teljesség igénye nélkül pénteken fellép majd Korda György és Balázs Klári, lesz Fergeteg Party DJ Dominique-kel, illetve vendégeivel, Splash-sel, Zoltán Erikával, Dolly-val, Cory-val a Happy Gangből és a Groovehouse-szal. Szombaton a Magna Cum Laude-val, Horváth Tamással, vasárnap BSW és a Tankcsapda koncert lesz. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában