Összefoglaló

2023.05.16. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 16.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. május 16-án.

Beol.hu

Halálos baleset: fának ütközött egy személyautó kedden 14 óra 45 perc körül Békéscsaba határában, Felsőnyomásnál, egy mellékúton.

Sokkoló videó készült a halálos HÉV-balesetről: szörnyethalt egy 17 éves fiú.

A szlovák hatóságok nyomozást indítottak a magyar buszbaleset ügyében. Mint ismert, hétfőn délelőtt egy magyar nyugdíjasokat szállító busz kamionnal ütközött a szlovákiai D2-es autópályán. A szlovák rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. A Szlovákiában balesetet szenvedett magyar autóbusz utasai közül már 35-en Magyarországon vannak, a szlovák kórházakban még 23 utast kezelnek.

Júliustól 18 százalékkal emelkedik az ápolók és az egészségügy nem gyógyító területein dolgozók alapbére – jelentette be Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Összesen, országos szinten több mint 95 ezer kilogramm tartós élelmiszert adtak össze a vevők a Magyar Élelmiszerbank Egyesület kétnapos kezdeményezése során.

A honvédelem napja alkalmából családi napot rendez a Városligetben a Magyar Honvédség vasárnap: bemutatják többek között a honvédség harcjárműveit, lesznek közelharc- és tűzszerész-bemutatók, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái pedig zenekari és díszelgőbemutatót tartanak.

Békési kötődésű lány is harcba száll a Magyarország szépe címért. Bemutatták kedden Budapesten azt a húsz versenyzőt, aki harcba szállhat az idei Magyarország Szépe címért. A verseny döntője június 11-én lesz a Dunán, akkor derül ki, ki képviseli Magyarországot a nemzetközi Miss World világdöntőn.

Karbantartási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz a Thurzó utcában. Szintbe emelik az aknafedlapokat a közútkezelő szakemberei.

Június 1-től június 3-ig huszonkilencedik alkalommal rendezik meg hazánk egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező tehetségkutató fesztiválját, a gyulai Erkel Diákünnepeket.

Zajlik a gyulai Ladics ház kiállításának bontása, amelyet követően, várhatóan június első napjaiban elkezdik a patinás épület műemléki rekonstrukcióját – jelentette be a helyszínen tartott kedd délelőtti tájékoztatón Liska András.

Másfél év után új évaddal jelentkezik a Palikék Világa by Manna, ezzel együtt, pedig egy új műsorvezetőt is avatott a csatorna. Mostantól a gyulai kötődésű Dombovári Vanda, hazánk egyik legnépszerűbb műsorvezetője csatlakozik Palik Lászlóhoz és Wágner Tamáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában