Barátság Nyugdíjas Klub

2023.04.23. 12:45

Ötvenévesen is aktívak a szénási nyugdíjasok

Nagyszénáson a Barátság Nyugdíjas Klub fennállásának az 50 éves évfordulóját ünnepelte szombaton a Nagyszénási Kulturális Központban. E jeles évforduló tiszteletére emléktáblát is lelepleztek. Sok társszervezet érkezett, 11 közösség kétszáz tagja együtt ünnepelt a szénásiakkal.

Cs. I.

Fotók: Tüskés Tibor

A házigazda civil közösség vezetőjével, Bús Jánosnéval elevenítettük fel az eltelt évtizedeket: klubjuk az új művelődési ház átadása után alakult meg, az akkori igazgató, néhai Jávorcsik Béla közbenjárásával, támogatásával. 

Kezdetben csak összejöttek beszélgetni, kártyázni, majd létrehozták közösségüket.

– Tisztelettel emlékezünk a klub alapítóira (Birkás János, Tóth Imre, Harmati János, Szirony György, Bencsik Ferenc, Frák Ferenc, Kiss György, Juhos György, Keresztes Ferenc és a többiek...), már egy mennyei nyugdíjas klubban kártyáznak, biliárdoznak – fogalmazott a klubvezető, aki arról is mesélt, hogy fokozatosan alakult náluk a klubélet, társadalmi összefogással kialakították a klubhelyiséget, a helyi Dózsa Termelőszövetkezet biliárdasztalt ajándékozott a tagoknak. 

Néhai Kiss György személyében klubvezetőt választottak, ő majd 25 éven át vezette közösségüket. Előadásokat tartottak, kirándulásokat szerveztek.

 Kiss György halála után rövid ideig Demcsák Dániel volt a klub vezetője, majd néhai Madarasi Ferenc. Frák Ferencné vezetésével megalakult a klub színjátszó csoportja. Balogh Sándor vezetésének az időszakában megújították a programokat, szerveztek közös kirándulásokat, főzéseket. Halála után Bús Jánosné Magdikának szavaztak bizalmat a tagok.

A szomszédos településekről is érkeztek nyugdíjas szervezetek.

Ő felvette a kapcsolatot a környező és távolabbi településeken működő klubokkal, egyesületekkel, ők e jeles évfordulón, a szombati ünnepségen a szénásiak örömében osztoztak, megtisztelték őket jelenlétükkel.

Emléktáblát avattak az 50 éves jubileum alkalmából.

A tábla pedig a művelődési ház falán hirdeti, milyen aktív a nyugdíjas élet Szénáson, nem szűnő kitartással és lendülettel szervezik meg közösségük számára a folytatásban is az azokat az alkalmakat, amelyeken erősíthetik a nyugdíjasok összetartozását, alkalmakat teremthetnek a kimozdulásra, az igényes, tartalmas együttlétekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában