Szeghalmi fesztivál

2023.04.14. 18:03

Mazsoretteket kísér szombaton a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar

Nyílt próbát tartott a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar csütörtökön Békéscsabán, a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Házban. Az együttes Döge Csaba karmester vezetésével készül a hétvégi IV. Szeghalmi Országos Mazsorett Fesztiválra.

Gyemendi Réka [email protected]

Döge Csaba karmester irányításával szórakoztató, változatos műsorral készülnek

Fotó: Für Henrik

Már hónapok óta nagy erőkkel próbál egy most szombati eseményre az idén 75 éves Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar. 

Mohácsiné Szeverényi Ágnes zenekari tag, a Békéscsabai Körösparti Vasutas Fúvószenekar Egyesület elnöke elmondta, felkérést kaptak a IV. Szeghalmi Országos Mazsorett Fesztivál szervezőjétől, Macskinné Pór Erzsébettől, hogy az április 15-i eseményen az ő egyik mazsorett csoportját élőzenekar kísérje. Valamint, ezen a fesztiválon egy önálló szórakoztató műsorral is készül a zenekar. 

Évente néhány alkalommal hirdetünk nyílt próbákat, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé, láthatják, hogyan zajlik a felkészülés, hogyan készül a zenekar, kétszer negyvenöt percben. Ide tartozik a befújás, a hangolás, illetve, most, hogy közel az esemény időpontja, már a műsor sorrendjében próbálják a darabokat. A közös próbák a mazsorettekkel azért különösen fontosak, hogy a megfelelő tempókat kiválasszák. A karmesternek, Döge Csabának ilyenkor nem csak a zenei összhangra kell odafigyelnie, hanem a közel húsz fős mazsorett csoporttal való összhangra is törekednie kell fogalmazott. Hozzátette, a mazsorett csoport szakmai nívóját is mutatja, hogy egy élő zenekarral, egy ötven fős koncertfúvós zenekarral lépnek majd színpadra.

Az egyesület elnöke ismertette, kimondottan szórakoztató műsorral készülnek a zenészek, többféle, különböző táncstílus fog majd megjelenni a táncosok produkciójában a magyar indulótól a szambáig. Továbbá egy klasszikus mű is lesz a repertoárban, ami egy szakmailag is nagy kihívást jelentő darab. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában