Újrahasznosítás

2023.04.09. 10:05

Határ a csillagos ég: űrhajókat készítettek a nagyszénási gyerekek

Tizenharmadik alkalommal hirdetett csillagászati makettkészítő versenyt csütörtökre a Mira Csillagászati Egyesület Nagyszénáson. Orion űrhajót, Hold-bázist, űrliftet barkácsolhattak a gyerekek, akiknek alaposan megmozgatta a fantáziáját idén is a felhívás, meg a rendelkezésükre álló, mások számára értéktelen, kidobandó alapanyag.

Cs. I.

A gyermeki fantáziát megmozgatja, ha űrjárműről van szó. Fotó: Tüskés Tibor

Ami másnak műanyag hulladék, az ilyenkor a gyerekek és segítőik által újrahasznosul. A flakonok, a kupakok, a tejfölös poharak, a műanyag édességtartók, a kartonpapír gurigák, meg a dobozok nyírva, illesztve, ragasztva, lefestve váltak kész remekművekké.

Fődi Andrásné, az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, már megtörtént a zsűrizés. 

Néztük, hogy ki, mennyire volt önálló, mennyire felelt meg az alkotás a versenykiírásnak, figyeltek-e a gyerekek a méretarányokra

 – sorolta az értékelés szempontjait.

A 27 jelentkezőből végül 6 alsós és 9 felső tagozatos vállalta a megmérettetést. A kisebbek segítőkkel érkeztek.

Eredményhirdetés április 14-én, pénteken 17 órakor lesz. Azon a napon ugyanis asztrofotókból is kiállítás nyílik, valamint a KGY 100 – MIRA 50 címmel kamarakiállítás is Kiss György születésének a 100 és a nagyszénási csillagászati ismeretterjesztés kezdetének 50. évfordulója alkalmából a Nagyszénási Kulturális Központban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában