Békéscsaba/Toulon

2023.04.26. 12:28

Franciaországban voltak szakmai gyakorlaton a Trefort diákjai

Sikeresen zárult a trefortosok szakmai gyakorlata az Erasmus+ projekt keretében Franciaországban.

N. Sz.

Az intézmény a közösségi oldalán beszámolt arról, hogy március 3-ától április elsejéig a BSZC Trefort Ágoston technikumának öt gépész, illetve informatikus tanulója – Balog János Tivadar, Juhos Roland, Nyárfádi Bálint, Kurilla Lóránt András és Szelezsán Zoltán Gábor –  a touloni Lycée Polyvalent ROUVIERE iskolában, illetve helyi vállalkozásoknál vett részt szakmai gyakorlaton.

A diákok kísérőtanáraik segítségével sikeresen eligazodtak a nyüzsgő nagyváros mindennapjaiban, volt, aki hajóval és busszal jutott el a gyakorlati helyére, így nap mint nap megcsodálhatta a tengert. A résztvevők a kinti idő első felét az iskolában töltötték; nyitott, barátságos, segítőkész környezetben ismerték meg az oktatási rendszert, majd a szakmájukhoz kapcsolódó tantermeket, műhelyeket, a gépeket, programokat. A gyakorlati idő második felében az iskolával kapcsolatban álló, külső cégeknél tevékenykedtek; bepillanthattak a gyártási folyamatokba, megismerkedtek a munkatársakkal, beilleszkedtek a közösségbe, miközben hasznos tapasztalatokat, új tudást, élményeket gyűjtöttek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában