2023.04.07. 14:42
Főként munkával telik a húsvét Ásós Géza számára
Ásós Géza, az ország első cigány étterme, a békési Kira vendéglő vezetője számára az ünnep jelentős része, a nagypéntek, a szombat és a húsvétvasárnap is munkával telik.
Ásós Géza
Fotó: Für Henrik
– A vendéglátósoknak az ünnep mindig ilyen, ezekben a napokban nagyobb a forgalom, természetes, hogy dolgozunk – árulta el Ásós Géza, akivel Békés mellett Békéscsabán, Gyulán és Orosházán is találkozhatnak ezekben a napokban a vendégei. Mint elárulta, idén talán többen rendelnek, többen érdeklődnek ételeik iránt, mint tavaly.
Mint kifejtette, a húsvéthétfőt töltik majd családi körben, falatozással, beszélgetéssel, rokonlátogatással. Náluk a menüt ilyenkor elsősorban a főtt-füstölt hátsó csülök, tyúkhúsleves jelenti, illetve a levesben főtt tyúkhúst megsütik, ami Géza egyik kedvence. A menüt nyúlpörkölt egészíti ki.