Közvilágítás

2023.04.16. 17:08

Este is jól látható, járható a sámsoni környék a közvilágítással

Békéssámson polgármestere, Annus István vallja, kevés pénzből fontos dolgokra képesek ügyes gazdálkodás mellett. S ezek a lakosság életminőségét javítják.

Cs. I.

Folyamatosak a közvilágítási fejlesztések a sámsoni utcákban - mutatta Annus István polgármester

Fotó: Für Henrik

– Örömmel számolhatok be, hogy végre felállítottuk az Alkotmány-Tölgyfa-Bajcsy-Móricz Zsigmond utcák közötti járdaszakaszon az önkormányzat  által készített közvilágítási oszlopokat. Beüzemeltük gazdaságos, napelemes LED-es lámpákkal. A projekt költsége 600 ezer forint anyagköltséggel (hat lámpa, öt oszlop). Ezzel egy nagyon régi adósságot törlesztünk az arra élőknek, azon a járdaszakaszon közlekedőknek, mivel ott soha nem volt közvilágítás, egyáltalán villanyoszlop sem. Pedig nagyon sokan járnak arra –adta hírül a település vezetője.

Békéssámson közvilágítási rendszeréhez való kapcsolódás 10 millió forint feletti összeget igényelt volna. Ezért választották a saját megoldást. Igyekeztek úgy elosztani a lámpákat, hogy végig megvilágíthassák a járdaszakaszt. Ez megkönnyíti és biztonságosabbá teszi a környéken lakók esti közlekedését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában