Pontyos Zoli

2023.04.08. 17:01

Egy több mint 13 kilogrammos tükörponty volt a csabai horgász fogása

Rászolgált a nevére ismét Pontyos Zoli, akit a legtöbben csak így szólítanak a békéscsabai Néveri-horgásztónál.

Ny. L.

Pontyos Zoli a rekordsúlyú, 13,58 kilogrammos tükörponttyal.

A csabai férfi egy 12 kilós tőponttyal melegített be szombaton, aztán kifogta az idei legsúlyosabb halat ebből a vízből, egy 13,58 kilogrammos tükörpontyot. 

Kuriózumnak számított, hogy a békési származású, Szegeden tűzoltóként dolgozó Csató István egy 10,20 kilós tokhalat emelt ki a vízből.

– Sporthorgász vagyok, a fotózás után visszaengedtem a halat – mondta a fiatalember. – Amikor jövök Békésre rokonlátogatóba, rendszerint felkeresem ezt a tavat, jólesik egy kicsit kikapcsolódni, persze, jó a kedve attól is az embernek, ha ilyen szép példány akad a horgára. Ekkora tokhalat még nem fogtam, ez egy nem őshonos, különleges halnak számít a hosszú teste és a csőszerű „orra” miatt is.

Csató István egy több mint tízkilós tokhalat fogott a Néveri-tóból.

Néveri László tógazda hangsúlyozta, a pontyon és a tokhalon kívül kárász, keszeg, amur és süllő is található a horgásztóban, nagyjából egy hónap múlva telepíti az afrikai harcsát. Ehhez ugyanis szükséges, hogy 20 fok körülire melegedjen fel a víz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában