Junior Akadémia

2023.04.05. 16:51

Az orosházi Tonhalak gyorsak voltak, remekeltek a juniorok viadalán

A Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia programjának keretében megrendezték a Juniorok viadala elnevezésű versenyt a napokban. Az elődöntőre a Táncsics gimnáziumból tíz csapat nevezett.

Cs. I.

Két fordulóban kell bizonyítaniuk a fiataloknak

Forrás: Facebook

A versenyt az SZTE partneriskolái tanulóinak hirdette meg. A 23 intézményből összesen 196 csapat regisztrált.  A Táncsics tíz csapattal nevezett, s a tíz csapat hiánytalanul meg is jelent az elődöntőn, ahol egy Kahoot kvíz megoldását végezték el a fiatalok: a kvíz során 80 általános műveltséget tesztelő kérdésre a lehető leggyorsabban kellett adniuk válaszokat, de kérdésenként legfeljebb 30 másodpercük volt.

„Iskolánk csapatai közül a legjobb eredményt a Tonhalak (Molnár Zsombor, Telek Zsolt, Patakfalvi Márton, Koncz Krisztián) érte el. Ezzel a teljesítménnyel bejutottak a szegedi döntőbe, s megszerezték a 10 felvételi többletpontot, amelyet akkor érvényesíthetnek, ha a Szegedi Tudományegyetemre adják be felvételi jelentkezésüket” – számolt be a középiskola hivatalos közösségi  oldalán.

Forrás: Facebook

A vetélkedő részleteiről megtudtuk, azt a Szegedi Tudományegyetem és az SZTE Junior Akadémia szervezi az Eötvös Szakkollégium közreműködésével. A verseny két fordulóból áll: az iskolai elődöntőben egy izgalmas kvízversenyen derül ki, hogy ki juthat a szegedi döntőbe, ahol ügyességi és játékos vetélkedővel, illetve egy sorsfordító kvízzel dől majd el, hogy melyik csapat lesz a 2023-as év Juniorok viadalának a győztese.

Forrás: Facebook

A döntő április 21-én lesz Szegeden az SZTE TIK-ben, az első három helyezést elért csapat tagjai további intézményi plusz pontokat gyűjthetnek. A győztes csapat minden tagja 20 felvételi ponttal lehet gazdagabb, s ezt érvényesítheti, ha az SZTE-re adja be a jelentkezését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában