Ünnep

2023.04.06. 20:06

A kilencven éves Ilonka nénit mindenki szereti, születésnapján sokan köszöntötték

Békéssámson polgármestere, Annus István is meglátogatta, köszöntötte Kulima Péterné Ilonka nénit, aki kilencvenedik születésnapját ünnepli.

Cs. I.

Annus István polgármester és a kilencven éves Ilonka néni

Forrás: Facebook

Sok régi emléket, történetet elmesélt, megosztott velünk. Jó volt hallgatni és látni, hogy mennyi energia, életerő van Ilonka néniben, tele még tervvel, elképzeléssel a jövőt illetően - fogalmazott a település vezetője közösségi oldalán.

Mi is megkerestük az ünnepeltet, aki egy megható történetet idézett fel: péntek volt, a születésnapja, amikor fia és lánya elvitte egy étterembe...

– Én azt hittem, a szűk család lesz ott. Amikor kinyílt az ajtó, mindenki énekelt nekem – mesélte kicsit elcsukló hangon az ünenpelt. Majd harmincan vele örültek, kicsik, nagyok, unokák (7), dédunokák (10), azok szerettei, a rokonság. A nagy meglepetéstől ma is meghatódik Ilonka néni, aki aktív éveiben (miután gyermekei már nagyobbak voltak), varrónőként dolgozott. 1988 óta nyugdíjas. Férjét 37 éve elveszítette.

– A fiam és a lányom nagyon vigyáz rám, segít, gondoskodik rólam, nem engedi, hogy dolgozzak. A szomszédaimmal is nagyon jó a kapcsolatom, ha nem látnak, már aggódnak, mi lehet velem -  sorolta.

A 90 éves Ilonka idejét sétálgatással, pihengetéssel, tévézéssel tölti és várja szerettei érkezését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában