Kapcsolaterősítés

2023.03.08. 10:15

Testvértelepülési látogatás után a nagykövet is fogadta a tótkomlósiakat Bécsben

Az ausztriai Gerasdorf bei Wien városába látogatott egy komlósi delegáció a napokban. Bajczer Jánosné, az oktatási-, kulturális- és sportbizottság elnöke, Horváth Zoltán alpolgármester és Zsura Zoltán polgármester a testvértelepülési kapcsolatok erősítésén dolgozik. Fogadta őket bécsi rezidenciáján a magyarországi nagykövet, dr. Nagy Andor is.

Cs. I.

Bajczer Jánosné, dr. Nagy Andor, Zsura Zoltán, Horváth Zoltán a nagykövetségen /Fotó: Facebook/

– A látogatás célja volt, hogy képviseljük Tótkomlóst a Gerasdorf napi ünnepségen. Egyeztettük a két város közötti kapcsolatokat kulturális, turisztikai és a sport területein. A helyiek ünnepén bemutathattam városunkat kisfilmmel, majd személyes beszámolómmal – nyilatkozta lapunknak Zsura Zoltán, aki vendéglátójuknak, Alexander Vojta polgármesternek átadta Tótkomlós zászlaját és ajándékát.

– Gerasdorf Bécs agglomerációjának egyik gyöngyszeme, 10 ezer lakosú város, egyik utcájukat a tótkomlósi kötődésű Braun Rózsáról nevezték el, aki a komlósi születésű Benedek István Gábornak az édesanyja és sokat segített a II. világháború idején az üldözött zsidóknak – emlékeztetett Zsura Zoltán a kapcsolatra, ami a két település között elindította az együttműködést.

Az osztrákok a komlósi delegációnak bemutatták a város szalámigyárát (a komlósi kolbászt a házigazdák megízlelhették, hiszen vitt a delegáció ajándékba). A vendégek megnézték a turisztikai nevezetességeket, tájékozódtak, miként működik ott például a városellátó üzem. Koszorúztak a vasútállomásnál a holokauszt emlékműnél. Elmentek Rózsa Braun utcatáblájához.

– Dr. Nagy Andor, Magyarország bécsi nagykövete is fogadott bennünket, aki támogatásáról erősítette meg a két város között alakuló együttműködést – tette hozzá Zsura Zoltán, aki azt is elárulta, a nagykövetnek is vittek a komlósi kolbászból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában