Rendhagyó történelemóra

2023.03.01. 09:48

Európa ezer arcát fedezhetik fel az orosházi diákok

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégiumban az Európai Parlament Nagykövet Iskolája Program részeként Seres Erzsébet szenior nagykövet szervezésében Szarka Judit, az Europe Direct Békéscsabai Irodájának munkatársa tartott két rendhagyó történelem órát, amelyen a 11. D osztályos, a 12. C osztály humán tagozatos és a 11. évfolyam emelt földrajz fakultációs tanulók vettek részt.

Cs. I.

Az orosházi foglalkozásokon az előadó megismertette a diákokkal az Európai Unió fiataloknak kínálta lehetőségeket, például a DiscoverEU programot.

A DiscoverEU az Erasmus+ program keretében kínál lehetőséget a 18 éves fiataloknak EU-szerte, hogy Európát beutazva új ismeretekkel és életre szóló élményekkel gazdagodjanak. Elsősorban vasúton utazva fedezhetik fel Európa változatos tájait és érdekesebbnél érdekesebb településeit.

Minden évben két pályázati fordulót szerveznek. A sikeres pályázók utazási igazolványt kapnak. Azok a diákok vehetnek részt a programban, akik valamely EU-tagországban élnek és az életkoruk 18 év. A DiscoverEU alkalmat kínál nekik arra, hogy felfedezzék Európa ezer arcát, kulturális örökségét és történelmét, és Európai Unió-szerte új ismeretségeket, barátságokat kössenek. A DiscoverEU keretében tett utazás hozzásegítheti őket ahhoz is, hogy magabiztosabbá, önállóbbá váljanak, és más kultúrákat megismerve szélesedjen látókörük, amely egész életük során hasznos lehet.

A 2018. júniusi első pályázati forduló óta több mint 200 ezer fiatal kapott utazási igazolványt. A következő fordulóra március 15-től (közép-európai idő szerint déli 12 órától) március 29-ig (közép-európai idő szerint déli 12 óráig) lehet jelentkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában