Víz világnapja

2023.03.22. 15:40

A globális környezeti problémákról is szóltak a csabai Vízműben

A víz világnapja alkalmából a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégiumban előadásokat tartottak a diákoknak szerdán.

Fotó: Gyemendi Réka

A program első elemeként az Alföldvíztől látogatott az intézménybe Nagy Ferenc, aki a szennyvíz újrahasznosításáról beszélt a diákoknak, majd Leel-Őssy Gábor, az intézmény pedagógusa tartott előadást a Víz és a globális környezeti problémák kapcsolata címmel. 

Schnider György intézményvezető ismertette, az iskola életében már hagyomány, hogy a víz világnapja alkalmából különböző programokat és előadásokat szerveznek, ugyanis az intézményben vízügyi és környezetvédelmi technikusi képzés zajlik. Ennek apropóján minden évben szerveznek valamilyen szakmai napot, ahol meghívott előadók tartják az előadásokat. 

Schnider György a korábbi évekkel kapcsolatban elmondta, volt olyan év, amikor környezetvédőkkel terepre mentek és szemetet szedtek, ez volt az úgynevezett Szedd magad mozgalom. Az igazgató úgy látja, a gyerekek nagyon élvezik ezeket a programokat és nagy figyelemmel hallgatják az érdekes, hasznos előadásokat. 

Hozzátette: a víz világnapi programot a környezetvédő, vízügyi munkaközösség együtt szervezte az útépítő munkaközösséggel, így a nap további részében az út és vasútépítés környezetvédelmi vonatkozásairól hallhattak előadásokat a diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában