A Színistúdiósok is emlékeznek

2023.03.09. 15:32

A Föltámadott a tenger megzenésített változatát is hallhatja a közönség Békéscsabán

Több műsort is ad a romániai Partiumban a Csabai Színistúdió az 1848–49-es forradalom és szabadságharcra emlékezve. Kerepeczki Nóra, kreatív munkatárs elmondta, március 12-én, a délelőtti istentisztelet után Köröstárkányban, majd a 16 órakor kezdődő istentisztelet után Kisjenőben lép színpadra hét fiatal.

N. Sz.

– A Csabagyöngye Kulturális Központnak fontos a külhonban kisebbségben élő magyarság kultúrájának ápolása és megőrzése, ezért is igyekszünk minél több helyre elmenni. Ez számunkra egy misszió, az évek során eljutottunk már az ukrajnai Ungvárra, ahol a magyar napon léptünk fel musicallel, valamint műsort adtunk Beregszászon is. Partiumban is visszatérő vendégeknek számítunk, Sarusi Mihály író is többször jött velük, irodalmi esteket is adtunk – részletezte Kerepeczki Nóra művészeti vezető. Hozzátette, március 15-én 10 órától Muronyban, 17 órától pedig a megyeszékhelyen, a Csabagyöngye Stégen emlékeznek a forradalomra. A színistúdiósok felkészülését rajta, mint művészeti vezetőn kívül Szabó Lajos színművész, Kolarovszki Dóra, a Gyöngygallér énekegyüttes frontembere, Czeglédi Katalin énektanár, Szepsi-Szente Éva Kisanna beszédművelő, énektanár is segítette. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában