Fotó és esszé

2023.03.15. 21:32

A Föld zöld: pályázatot hirdettek iskolásoknak Békéscsabán

Fotó és esszé kategóriában hirdet pályázatot a Zöld Csütörtök Természetvédő Kör és a Lencsési Közösségi Ház.

L. B.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A Föld zöld címmel hirdet pályázatot fotó és esszé kategóriában általános és középiskolásoknak a Zöld Csütörtök Természetvédő Kör és a Csabagyöngye Kulturális Központ Lencsési Közösségi Háza, amellyel az egy éve elhunyt Takácsné Olasz Irénre, a Zöld Csütörtök Természetvédő Kör alapító elnökére, a dévaványai bibliotéka és a Békés Megyei Könyvtár gyermek részlegének egykori vezetőjére emlékeznek.

Az esszénél fontos, hogy a témája kötődjön a természetvédelemhez – lehet egy esemény, egy személy vagy közösség tevékenységének, egy település vagy településrész szépségének leírása, továbbá tájleírás –, terjedelme maximum három oldal lehet.

A fotók készülhetnek akár telefonnal, akár fényképzőgéppel is, lehetnek színesek és fekete-fehérek is, és legfeljebb négyet lehet beküldeni. Mind az esszéket, mind a fotókat a [email protected] e-mail címre várják, és azokat szakmai zsűri bírálja el. Mind a két kategóriában a legjobb hármat jutalmazzák. A pályázatokat április 22-ig, a Föld napjáig várják, ezt követően zsűrizik az alkotásokat, majd azokból – díjátadóval egybekötve – május 10-én, a madarak és fák napján nyitnak kiállítást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában