Magyar Falu Program

2023.02.24. 18:34

Megújult egy útszakasz, rezsitámogatás is érkezett Békéssámsonba

Békés vármegye településein központi kérdés szinte kivétel nélkül az útfejlesztés, akár a belterületi, akár a külterületi utakról legyen is szó.

Cs. I.

Annus István és Erdős Norbert a leaszfaltozott Névtelen utcán tartott sajtótájékoztatót

Fotó: Für Henrik

Pénteken délután Erdős Norbert országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót Békéssámsonban, a Névtelen utcában. A Belügyminisztérium pályázatán nyert 19 millió forint forrást a falu, s az önkormányzat mellé tett még 3 millió forintot, majd a kivitelező pedig 800 méteren leaszfaltozta a Névtelen utcát. A politikus hangsúlyozta, ezek a pályázatok a már útalappal rendelkező utcákra vonatkoznak. Ebben az utcában ez adott volt, a végeredményt pedig már élvezhetik az arra közlekedők.

A Magyar Falu Program pályázati sikeréről is szó volt a sajtótájékoztatón, az önkormányzat kommunális eszközöket tudott vásárolni a 15 millió forintból.

– Minden településen szükség van ezekre a modern gépekre azért, hogy a környezetrendezést segíthessék a kétkezi munkák mellett – tette hozzá Erdős Norbert, aki a rezsitámogatás kapcsán pedig bejelentette, Békéssámson 6 millió 9 ezer forintot nyert.

Annus István polgármester hozzátette a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása címen elnyert, útépítésre fordított forrása kapcsán, hogy a településen az aszfaltozott utcák aránya csupán 30 százalék. 

– Nálunk ezért is számít örömteli ünnepnek, ha útfejlesztésre nyerünk pénzt. Tavaly és idén is nyertünk a képviselőnk közbenjárásával, szeretnénk ezt a tendenciát folytatni – mondta a település vezetője. 

A Magyar Falu Programban négyszer pályáztak, most nyertek kommunális eszközök beszerzésére.

– Sok hektár területet gondozunk, kül- és belterületi árkokat, parkjainkat. Ezek az eszközök nélkülözhetetlenek. A fűnyíró traktor mellé vettünk kiegészítőket. A közfoglalkoztatottak munkáját könnyíti meg.

A rezsitámogatásról elmondta Annus István, megnyugtató volt számukra ennek az összegnek az érkezése a költségvetés összeállításakor. Az óvodájukra, a napközikonyhára és a közvilágításra fordítják, annak a költségeit finanszírozzák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában