Fejlesztés

2023.02.20. 10:49

Megújul a Vízi Színház Szarvason

Több mint 700 millió forint uniós támogatást nyert el Szarvas két fejlesztésre - közölte a napokban az önkormányzat az MTI-vel.

V. E.

Forrás: MW-archív

Részletezték, hogy a Cervinus Teátrum nettó 251 millió forintot kapott az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól, a támogatásból pedig tető kerül a Szarvasi Vízi Színház két bástyájára, melyek így kevésbé lesznek kitéve az időjárás viszontagságainak. Az újonnan lefedett bástyákon ráadásul további páholyokat is kialakítanak, és a forrásból megújul még a színház hangtechnikája is - közölték.

A második fejlesztés keretében a 15 ezres lélekszámú Békés vármegyei városban 472 millió forintból újul meg az út belterületen, az Alkotmány utcán és a sportpálya mellett. A projektek jelenleg tervezés alatt állnak, és hamarosan kiírják a közbeszerzéseket, amelyeken kiderül, hogy szükséges lesz-e önerőt biztosítani a kivitelezésekhez. A beruházások a várakozások szerint még idén befejeződhetnek - árulta el a szarvasi önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában