Sajtótájékoztató

2023.02.04. 14:29

Megalakult az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Orosházi Csoportja

Megalakult az IKSZ, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Orosházi Csoportja. A tizenegy alapítóról, a szándékról Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője, valamint Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő beszélt a szombati esemény utáni sajtótájékoztatón Orosházán, a Petőfi művelődési központban.

Cs. I.

Nacsa Lőrinc és Erdős Norbert az IKSZ sajtótájékoztatóján

Fotó: Für Henrik

– Választókerületünkben két Fidelitas csoport jött létre. A fiataloknak ez egy kiváló közösségteremtő közössége. Az IKSZ pedig egy professzionális politikusképző kíván lenni az orosházi választókerületben. Ide ma több településről érkeztek fiatalok (újkígyósiak, békéssámsoniak, gádorosiak) az orosháziakon kívül. Az a cél, hogy összefogjuk a választókerület fiatalságát, azokat, akik kifejezetten politikával kívánnak foglalkozni a jövőben. Fórumok, események szervezése várható majd tőlük a folytatásban – nyilatkozta Erdős Norbert.

Fotós: Kraszkó Mihály

Nacsa Lőrinc, az IKSZ országos elnökeként a szervezetnek napjaink ifjúságpolitikájában betöltött szerepéről is beszélt az újságírók előtt.

– Az IKSZ a KDNP társult ifjúsági szervezete vállaltan a kereszténydemokrata értékek mentén olyan ifjúságpolitikát kíván folytatni, ahol határozott értékek és célok mentén tudunk a közösségeinkért tenni. Örülök, hogy Orosházán, széles összefogással létrejött egy csoport, mert olyan fiatalokkal találkozhattam, akik hajlandók vállalni többet, hajlandók tenni a közösségükért, a többi fiatalért, a környezetükben élőkért. És ezt politikai, keresztény, konzervatív alapon teszik. Tele vannak lelkesedéssel, tervekkel. A XXI. században (amikor a család, a munka, a nem, a biztonság támadva van) kellenek olyan közösségek, akik egyetértésben vannak, nemcsak beszélni, hanem tenni is kívánnak ezekért az értékekért: politikai beszélgetéseken, kampányokon, jótékonysági akciókon, közösségépítő alkalmakon keresztül, ahol megszólíthatják a környékben élő fiatalokat, azokat, akikről azt gondolják, nyitottak ezekre az értékekre. Öröm látni, hogy az itt megjelent fiatalok készek a dél-békési térségért tenni, készek közösséggé szerveződni.

Nacsa Lőrinc hozzátette, ebben a politikai ifjúsági szervezetben 16-35 év közötti fiatalok vannak jelen. A most megalakuló szervezetben van a legfiatalabbtól, egyetemistán keresztül olyan is, aki már dolgozik. Ettől is sokszínű, jó a csapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában