Fehér galamb

2023.02.20. 18:42

Flashmob a csabai színháznál: a békét hirdették

A béke szimbólumát, egy fehér galambot formáltak meg annak a flashmobnak, villámcsődületnek a keretében, amelyet hétfőn tartottak a Jókai színház előtt civil kezdeményezésként.

L. B.

Egy éve kezdődött az orosz-ukrán háború, ennek apropóján azt szorgalmazták a flashmob résztvevői, hogy legyen ismét béke

A résztvevőktől azt várták, hogy öltözzenek fehérbe, vagy vigyenek magukkal valamilyen fehér lepedőt vagy abroszt, amit a nyakukba teríthetnek. Egy galamb mellett egy drónt is a magasba engedtek, így készítették el a madarat formáló tömegről a fényképet.

Fotós: Bencsik Ádám

Az akciót magánemberként szervező Szegedi Balázs – aki egyébként a vármegye közgyűlésének alelnöke – emlékeztetett: egy éve kezdődött az orosz-ukrán háború. Azt üzenték, arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy fontos kiállni a béke mellett, visszatérni a békéhez vezető útra, mielőtt Európa ismét lángba borul, mert szerinte egyre többen öntenek olajat a háború mindent elpusztító tüzére. 

Úgy véli, hogy Magyarország és a magyar emberek többsége az elejétől kezdve békét szeretne. Hangsúlyozta: az ország mindig kiállt amellett, hogy a lehető legrövidebb úton el kell jutni a tűzszünetig, majd a békéig. Közben az ország soha nem látott mértékű humanitárius segítséget nyújt a háború elől menekülőknek, ukránoknak és kárpátaljai magyaroknak egyaránt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában