Debreceni expó

2023.02.11. 10:05

Egy ember, két nap, száz tetkó: rekordkísérletre készülnek a csabai tetoválók

Rekordkísérletre készülnek a békéscsabai tetoválók. A debreceni versenyen 112 tetováló vesz majd részt, mindannyian egy-egy kis mintát varrnak majd fel egy bátor jelentkező bőrére.

Gyemendi Réka [email protected]

Deli József a napokban varrt fel 112 hatszöget a bátor jelentkező combjának hátsó felére, ezekbe az üres helyekbe kell majd a résztvevőknek dolgozniuk /Fotó: Für Henrik/

Február 25-26-án rendezik meg a Debreceni Tetováló Expót. A békéscsabai JoAn Tattoo & Piercing csapata már nem először vesz részt a megmérettetésen, idén azonban a szervezőkkel karöltve Guinness-rekordot is szeretnének felállítani. 

Deli József tulajdonos elárulta, öt évvel ezelőtt volt az első debreceni tetováló fesztivál, amin ők is részt vettek. Mint mondta, nagyon jó volt a hangulat és a társaság is. A verseny alatt összebarátkoztak a főszervezőkkel és a fesztivál szerves részévé váltak, több díjat is elhoztak a megmérettetésről. A tavalyi versenyen már akkora volt az érdeklődés és olyan sok volt a tetováló, hogy nemzetközivé vált, így már közel százan szálltak versenybe. 

– Tavaly kezdtünk el gondolkodni rajta a szervezőkkel, hogy milyen extra dologgal lehetne még bővíteni a rendezvényt. Van egy kedves vendégünk, aki elég bevállalós és elég jól bírja a tetoválást. Arra gondoltam, találjunk ki valami olyat, ami azelőtt még nem volt a világon – fogalmazott Deli József.

– Idén több mint száz tetováló lesz az expón, egész Európából. Így jött az ötlet, hogy két nap alatt egy embernek legyen száz tetoválása. A rendezők azonnal az ötlet mellé álltak és a helyszínül szolgáló pláza vezetősége is támogat minket.

A tetoválóművész a napokban varrt fel 112 hatszöget a bátor jelentkező combjának hátsó felére, ezekbe az üres helyekbe kell majd a résztvevőknek dolgozniuk. Egy embernek körülbelül nyolc perce lesz a munkára, így fogják váltani egymást napi nyolc órában, két napig. Deli József elmondta, a gyakorlatban egyszerre ketten fognak tetoválni egy időben, hogy kiküszöböljék az esetleges időbeli csúszásokat, szüneteket. Hozzátette, alapvetően a száz tetoválás elérése a cél, de még jobban örülnek, ha ezt sikerül túlszárnyalni.

Nagy kihívás elé néznek

Deli József elárulta, egy akkora kis felületet szépen kidolgozott tetoválással kitölteni nagyon feszített lesz, illetve az is, hogy ennyi embert összeszervezzenek. Ebben a gyors munkatempóban, szünet nélkül a páciensnek sem lesz egyszerű, hiszen szombaton és vasárnap is 8-8 órát fog gép alatt feküdni. A tetováló ismertette, ha készül egy nagyobb vagy több napos tetoválás, akkor igyekeznek kíméletesek lenni a vendéggel és felosztani a mintát, valamint a testrészeket fájdalomzónákra, erre viszont most nem lesz lehetőség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában