Fejlesztés

2023.01.27. 14:10

Tovább szépül és fejlődik idén Ecsegfalva

Galambos István polgármester hírportálunk megkeresésére elmondta, céljuk 2023-ban is az épületek állagának javítása.

V. E.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A következő fejlesztésük is erre irányul, amelynek keretében a régi, „kisiskolának” nevezett épületet korszerűsítik 65 millió forintos forrásból TOP Plusz programban – itt már a beszerzési eljárást indítják –, a munkálatok befejeztével pedig ez lesz a községháza új épülete. Szintén energetikai korszerűsítés előtt áll az ecsegfalvi általános iskola, amelynek fejlesztését 77 millió forintból valósítják meg. Ezen beruházásnál a támogatási szerződés aláírásánál tartanak.

Galambos Istvántól megtudtuk, az önkormányzat nemrég megvásárolta a település központjában álló magasrakodót, ami még a vasúti korszakból maradt meg. Ez egy eléggé elhanyagolt épület, amit terveik szerint felújítanak egy leendő pályázati forrásból, majd raktározási célra használják. Amire szintén pályázatot keresnek, az az Öregek Napközi Otthonának felújítása. Továbbá folytatni szeretnék a temető fejlesztését a ravatalozó épületének megújításával.

A polgármester elárulta, várhatóan március közepén elkezdődik a KEHOP-os, 4,9 milliárd forintos szennyvízberuházás Ecsegfalván, amit Bucsával és Kertészszigettel konzorciumban valósítanak meg. Valamint idén tovább folytatják a díszfaültetést, ami érinti majd a játszóteret, ahol egy sövénykerítést is telepítenek.

Végül a polgármester hangsúlyozta, nemrég Ecsegfalva is részesült rezsikompenzációban, amire a kormánytól 11 693 809 forintot kaptak, és ami hatalmas segítség volt számukra. Ezzel az összeggel ugyanis rendezni tudták számláikat, így nem kell a jelentősen megemelkedett energiaárak miatt a tartalékaikat felhasználni, amely összegeket így fordíthatják a pályázatokhoz szükséges önrészre, illetve egyéb önerős fejlesztésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában