Sajtótájékoztató

2023.01.12. 15:25

Több mint egymilliárd forint fejlesztési forrás érkezik Tótkomlósra

A Tótkomlóst érintő sikeres pályázatokról számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője. Mint elhangzott, több mint egymilliárd forint összértékű fejlesztések valósulhatnak meg.

Cs. I.

Erdős Norbert és Krcsméri János a művelődési központ előtt. Fotó: Für Henrik

A TOP-PLUSZ pályázatok kapcsán a politikus elsőként a helyszínválasztás aktualitását indokolta meg.

– A művelődési ház épületének energetikai felújítására nyert 437 millió forintot az önkormányzat. Egy 70 milliós kerékpárút-fejlesztési projektje is van a városnak. 63 millió forintból pedig az idősek otthona újulhat meg. Nem túl régiek ezek a pályázatok – tette hozzá Erdős Norbert, és bizakodásának adott hangot, hogy rövid időn belül elkezdődnek a munkák és hamarosan élvezhetik a végeredményt a komlósiak. Kiemelte a Zámenhoff utcai, volt bölcsőde épületének hasznosítását: modern kiállítótérként funkcionálhat a jövőben.

– Fontos, hogy a kulturális örökség interaktív kiállítás keretében legyen bemutatható a nagyközönség számára. A 141 milliós, teljes körű felújítás is a helyi közösséget szolgálja.

Az úthálózat felújítására, a belterületi utak rendbetételére is érkezik forrás, 320 millió forint.

Erdős Norbert az önkormányzatok rezsitámogatása témában a komlósi aktualitásokról is tájékoztatást adott.

– 69 millió forintot nyert a város. Lakosságarányosan ez egy szép eredmény. Választókerületünkbe több mint 700 millió forint érkezett, abból majd 70 millió Komlósra. Örömteli eredmény – fogalmazott a politikus.

Erdős Norbert bemutatta Krcsméri János Andrást, a tótkomlósi Fidesz csoport elnökjelöltjét: erről ITT olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában