Kézműves finomságok

2023.01.14. 19:09

Megtartották az év első Ligeti vásárát Békéscsabán

A termelői és kézműves finomságok mellett workshop is várta a látogatókat a Széchenyi ligetben.

P. G.

Fotó: Bencsik Ádám

Megtartották az idei első első Ligeti vásárt szombaton délután Békéscsabán, a Széchenyi ligetben. A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület által szervezett eseménnyel kapcsolatban Pócsi Gabriella, az egyesület munkaszervezet-vezetője elmondta, ezúttal tizenkét helyi termelő, illetve kézműves kínálta termékeit a sajtoktól a lekvárokon át, az aszalványokon, a gyümölcsborokon, a tökmagból készült termékeken keresztül a gyógynövényszörpökig és a kézműves remekekig. 

Pócsi Gabriella kitért arra, hogy a helyi értékek másik aspektusának bemutatása érdekében gasztronómiai workshopokat is szerveznek a Ligeti vásárokon, januárban a szalagos fánk, februárban csörögefánk elkészítését sajátíthatták, sajátíthatják el az érdeklődők, illetve a szervezet Tudásfa animátorcsapatának tagjaival farsangi álarcokat is készíthettek a résztvevők.

Egyébként idén is tizenkét alkalommal hívják életre a programot, legközelebb február 11-én, és ahogy említettük a vásári rész mellett mindig gasztronómiai workshopra is várják a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában