Hulladékgazdálkodás

2023.01.02. 18:19

Fél éven belül kész lesz a csabai hulladékudvar

Tavasz végére, nyár elejére készülhet el a hulladékudvar Békéscsabán, a Kétegyházi úton – ismertette a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén Szarvas Péter polgármester.

L. B.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Jelenleg a békéscsabaiak a gyulai hulladékudvart vehetik igénybe. Ez az a hely, ahol bizonyos feltételek mentén ingyenesen le lehet adni a veszélyes hulladékokat, a kiselejtezett televíziókat és hűtőszekrényeket, az építési törmelékeket.

Szarvas Péter polgármester az ülésen arról is beszélt: 2023 nyarától átszervezik a hulladékgazdálkodás rendszerét az országban, irányítószervezetként a MOL végzi majd a feladatot. Az, hogy Békéscsabán pontosan melyik cég végzi majd a gyűjtést, a szállítást, egyelőre nem ismert, erre pályázatot írtak ki.

Hozzátette: most az önkormányzatnak a Dareh Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt.-vel van szerződése a szemétszállításra vonatkozóan, a város határában lévő válogatómű tulajdonosa pedig a több önkormányzatot – így a békéscsabait is – tömörítő Dareh társulás, a létesítményt most a zrt. üzemelteti. Fontosnak nevezte, hogy a hulladékgazdálkodás terén jó szerződést kössön majd Békéscsaba, és hogy a változásokra jól reagálhassanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában