Fejlesztések

2022.12.16. 13:30

Tovább korszerűsítik a békési rendelőt

A rendelőintézet laboratóriumának hematológiai részlegére új vérkép-analizátort szereztek be, a régi mikroszkópot is modernebbre cserélték.

P. G.

Erdélyi Imola és Kálmán Tibor elmondta, kiemelten fontos a korszerű betegellátást /Fotó: Für Henrik/

Új vérgép-analizátort és mikroszkópot szerzett be a közelmúltban a békési rendelőintézet a még korszerűbb betegellátás érdekében, és hamarosan újabb beruházások is megvalósulnak az intézményben – tájékoztatott a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatón Kálmán Tibor polgármester és Erdélyi Imola, a rendelőintézet igazgatója. 

Kálmán Tibor kiemelte, az intézmény nemcsak pályázati forrásokból, hanem önerőből is folyamatosan fejleszti a betegellátás színvonalát, folyamatosan lép előre.

Erdélyi Imola elmondta, a rendelőintézet laboratóriumának hematológiai részlegére új vérkép-analizátort szereztek be, amelynek segítségével a korábbi készülékhez képest sokkal részletesebb vérkép-analízist készíthetnek a szakemberek. A régi mikroszkópot új érzékenyebb, sokkal pontosabb vizsgálatot biztosító mikroszkópra cserélték. A két beruházás közel 6 millió forintból valósult meg, amelyet Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozásból gazdálkodtak ki.

Erdélyi Imola szólt arról, hogy várhatóan január közepére közel 20 millió forintból új ultrahanggépet szereznek be az érintett központi szakrendelőbe. Emellett 8 millió forintból tejesen felújítják a kis műtőt is, amelynek részeként a teljes lámpakészletet, a műtőlámpákat, illetve a műtőasztalt és a vizsgáló ágyat ugyancsak lecserélik majd.

Kálmán Tibor kérdésünkre kitért arra is, hogy az önkormányzat 300 millió forintot nyert az úgynevezett TOP Plusz pályázat keretében a rendelőintézet, a járóbeteg-szakellátó további korszerűsítésére. A fejlesztés részeként belső felületek burkolása, cseréje, valamint egyes helyiségek belső átalakítása készülhet majd el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában