Médiacentrum

2022.12.01. 06:54

Hét éve indult, Békés megyeivé vált a 7.Tv

Hétéves lett a Békéscsabai Médiacentrum Kft.-hez (BMC) tartozó 7.Tv, amely immár Békés megye határain túl is elérhető, több mint 150 ezer háztartásba jut el.

L. B.

A hét éve indult 7.Tv jelenlegi csapata

Fotó: BMC

Az eltelt esztendők alatt mintegy 2600 Híradó került adásba, a tévé számos magazinműsorral jelentkezik hétről hétre a közélet, a politika, a művészet, a vallás és a sport területén. Munkatársaik 2016 óta az MTVA partnereként a köztévé Békés megyei tudósítói, beszámolnak az országos csatornáknak a helyi történésekről.

Hegyi Boglárka ügyvezető-főszerkesztő elmondta: a város azért hozta létre annak idején a kft.-t, hogy az önkormányzatnak legyen saját médiacége, amely közszolgálati feladatokat lát el. Hangsúlyozta, a cél meg is valósult. 2015 nyarán mind technikailag, a kiváló tanfolyamok révén pedig mind szakmailag felkészültek az indulásra.

Varga Diána főszerkesztő-helyettes ezzel kapcsolatban egy érdekes sztorit is megemlített: az indulás előtt két nappal mind a két hírolvasó kiesett a munkából. Akkor tudta meg, hogy neki kell az első Híradót vezetnie és két nap alatt elsajátítania azt, amit a többieknek két hónap alatt. Bár remegő térdekkel ült a pult mögé, probléma nélkül vette ezt az akadályt. Szerkesztő-riporterként az elmúlt évekből emlékezetes esemény volt számára a gyulai Almásy-kastély átadása, illetve kihívásokkal teli időszakként emlékszik azokra a pillanatokra, amikor a magyar-román határról jelentkezett be a migránshelyzettel kapcsolatban. De izgalmas volt számára, hogy nagy gyárak működésébe láthatott bele egy-egy forgatáson, vagy az, hogy az olimpiai bajnok tornásszal, Ónodi Henriettával készített interjút.

Hegyi Boglárka hozzátette: szintlépést jelentett, hogy a 7.Tv szakemberei az MTVA vidéki tudósítói lettek, hiszen ettől kezdve napi szinten készítik a műsorokat a köztévének, sőt bedolgoznak a Hír TV-nek és a TV2-nek is.

Az ügyvezető-főszerkesztő arra is kitért: többek között együttműködnek a Szarvasi Vízi Színházzal, a Fővárosi Nagycirkusszal, a Békéscsabai Jókai Színházzal, a Csabagyöngye Kulturális Központtal, és a Munkácsy Mihály Múzeummal is, így a 7.Tv egész estés műsorokkal szintén jelentkezik. Kiemelte: fontos az értékteremtés mellett az értékmentés is, hogy ezeket az előadásokat megörökítsék. Lényegesnek ítéli ezért azt, hogy a cég kiérdemelte a Békéscsaba Kultúrája elismerést tavaly azok után, hogy 2018-ban megkapta a Helyi Televíziók Országos Egyesületének Helyi érték különdíját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában