Jótékonyság

2022.12.27. 09:56

Angliát is megjárt kép várja új gazdáját a békéscsabai Munkácsy Emlékházban

Egy jótékonysági összefogás keretében különleges darabbal bővült a napokban a békéscsabai Munkácsy Emlékház tárlata. Az Angliát és Írországot is megjárt kép mezőkovácsházi kutyákról készült egy békéscsabai agility versenyen.

Bátori Attila

A három kutya három különböző karakter

Forrás: A szerző felvétele

Mezőkovácsházi kutyákat egy békéscsabai agility versenyen ábrázoló, Angliában elkészített és Írországot is megjárt képpel bővült ideiglenesen a békéscsabai Munkácsy Emlékház tárlata. Az alkotást a békéscsabai kötődésű Kiss Norbert ajánlotta fel a Csabai Állatvédőknek egy jótékonysági licitre. A kezdeményezéshez az emlékház is társult és az akció idejére a képet kihelyezte a Munkácsy Cukrászda falára.

A kalapács alá került darabot az a Kiss Norbert készítette, aki egy korábbi fotósorozatával megnyerte a Playboy országos versenyét, illetve később nemzetközi elismerést is kiérdemelt. A depresszióból való kilábalást bemutató képeiből London és Svájc után első magyarországi helyszínként Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban nyílt kiállítás az év elején.

A fiatal fotós jelenleg Angliában él, de év közben többször is hazalátogat. Legutóbbi látogatása során a Csabai Állatvédőket is felkereste és egy ötlettel állt elő.

Amikor megláttam az állatokat, legszívesebben mindet hazavittem volna magammal, úgy éreztem, valahogy mindenképpen segítenem kell

 – nyilatkozta hírportálunknak.

Ezek után már egyértelmű volt, hogy ezt a képet fel kell ajánlanom. Ella, Eevee és Ripley (a három kutya) három különböző karakter és ez a képen megörökített ugráson is látszik.

Lézerrel égették alumíniumlapra

Elmondta, az alkotás egy különleges, Magyarországon nem elérhető technikával készült. A kép lézerrel van ráégetve egy alumíniumlapra. Az egészet egy különleges réteggel látták el, ami segít megóvni a sérülésektől és könnyebbé teszi a tisztítást. A kivitelezést Angliában valósították meg, azonban miután a szigetország kilépett az EU-ból nehézkessé vált a behozatal, ezért az alkotás először Írországba került, majd onnan hazánkba.

 

A kép január 6-ig az emlékházban marad, ezt követően pedig a licit nyertese viheti haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában