Kalendárium

2022.12.20. 11:14

Adventi naptárrá váltak a házak ablakai Muronyban

Különleges adventi kalendárium örvendezteti meg idén is a muronyiakat. December elsejétől szentestéig minden egyes napon ünnepi díszbe öltözik egy-egy lakóház ablaka a településen; huszonnégy család vállalta, hogy felékesíti, kivilágítja, és megmutatja karácsonyváró ablakát, megjelenítve a választott számot is­.

N. Sz.

Szegfű Gábor polgármester elmondta, az ablakdíszítést – hagyományteremtő jelleggel – a koronavírus-járvány idején szervezték meg először. Akkor nagy lelki töltetet adott a helyieknek.

– Most, harmadjára is örömteli elfoglaltságot, ünnepre hangolódást jelent mindannyiunknak a díszítés. Az ablakokat nap mint nap le is fényképezzük, a képet pedig feltöltjük a művelődési ház és könyvtár közösségi oldalára – mondta el Perei Ágnes. A közművelődési szakember hozzátette, a világhálón azok is láthatják a kalendáriumot, akik nem tudnak elsétálni a házakhoz, vagy szülőfalujuktól messzire sodródtak.

Képalá:  Szegfű Gábor polgármester idén is feldíszítette az ablakát Fotó: Perei Ágnes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában