KÉSZ

2022.12.11. 12:14

A Mezőségbe és torockói árváknak vittek segítséget Békésből

A Kallós Zoltán Alapítvány Mezőségi Szórványkollégiumába és a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány fenntartásába tartozó torockói árvaházba juttatott el adományt a Békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) békési szervezete a napokban.

P. G.

Sándor-Kerestély Ferenc, a gimnázium tanára, a békési KÉSZ tagja, a küldöttség vezetője elmondta, az iskolai kisbusszal, illetve egy utánfutóval vágtak neki a több száz kilométeres útnak, amelyen a gimnázium négy diáklánya és a busz vezetője vett még részt. Elsőként a Kallós Zoltán Alapítvány Mezőségi Szórványkollégiumát keresték fel, ahová 125 válaszúti gyermek számára vittek Mikulás-csomagot, s már karácsonyra ugyanennyi cipősdoboznyi ajándékot, illetve süteményeket, négy láda könyvet, illetve hat doboz gyerekeknek való ruhát és cipőt.

A kollégiumba általános iskolás alsó tagozatos diákok járnak, illetve az intézmény elindított egy mezőgazdasági szakmunkásképzést is, amivel egyrészt szakmát adnak a fiataloknak, másrészt biztosítják annak a korosztálynak is, hogy magyarul tanulhasson.

A torockói árvaházban élő gyermekek ünnepét is szebbé varázsolták

Ugyancsak Mikulás-csomagokat és karácsonyra összeállított cipős dobozokat vittek magukkal a torockói árvaházban élő tizenöt gyermeknek is. Ezek a diákok egyébként a helyi általános iskolába járnak, amely így nyitva maradhatott, és létszámhiány miatt nem kellett bezárni. A kis csapat élelmiszerrel is segített utóbbi helyen, krumplit, hagymát, káposztát, szalámit, tartós élelmiszereket adtak át az intézménynek.

Sándor-Kerestély Ferenc kérdésünkre elmondta, az energiaárak emelkedése a határon túli területeken is érezteti hatását, de úgy tűnik, hogy tavaszig mindkét helyen biztosítani tudják a 18-19 fokos hőmérsékletet.

Az adományt a Békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium tanuló, tanárai, szülők és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a KÉSZ békési szervezete, illetve szimpatizánsai adták össze, hogy így segítsék az intézményeket.

A Kallós Zoltán Alapítvány Mezőségi Szórványkollégiumába is elvitték az adományt
Fotós: KÉSZ


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában