100. évforduló

2022.11.09. 15:21

Ünnepel a katolikus közösség Orosházán

A Jézus Szíve katolikus templom felszentelésének 100. évfordulója tiszteletére ünnepi hetet szerveznek.

Cs. I.

Fotók: Csete Ilona

Iványi László plébános és Selmeczi László gondnok az ünnepi hét részleteiről tartott szerdán sajtótájékoztatót a plébánián. Elhangzott, komoly előkészítő munka zajlott már az elmúlt évben is. Sok adományozó segítette az előkészületeket. Az orosháziak láthatták, hogy a templomtorony felújítása elkészült. Az oldalhajón hat üvegablakot kicseréltek színes szentképekre. Felújították a szobrokat. Elkészült egy kis házi múzeum is az épületben, ahol a kegytárgyak kaptak helyet. 

A házi múzeumban a kegytárgyak kaptak helyet. 

Iványi László emlékeztetett, miután fellendült a hitélet, gróf Széchényi Miklós saját vagyonából is sokat adományozott, valamint közadakozásból 1922-ben az orosházi katolikusok harmadik temploma is felépült néhány hónap leforgása alatt. 1922. november 19-én pedig felszentelték.

– A templomszentelés 100. évfordulójára ünnepi héttel készülünk. November 13-án, vasárnap Szegedről érkezik dr. Serfőző Levente oktatási helynök. A szentmisén felszenteljük azt a festményt, ami Györgypál Albertet ábrázolja, aki Orosházán 1937 és 1943 között volt hitoktató lelkész. 

Dr. Kiss Rigó László megyéspüspök november 19-én, celebrál hálaadó szentmisét.

A foltvarrók pedig elkészítették a templom képét, ezen a misén bemutatjuk – tájékoztatott a részletekről Iványi László. A következő héten tartanak még előadást a templomépítőről, Széchényi Miklósról, valamint hangversenyeket, koncerteket szerveznek.

November 19-én, szombaton 10 órától hálaadó szentmisét celebrál dr. Kiss Rigó László megyéspüspök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában