Elismerés

2022.11.18. 16:35

Surman László vehette át a cigányságért díjat Békésen

Békés Idén Surman László költő, lelkész, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió (MPE OCM) missziós igazgatója érdemelte ki Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat Békési Cigányságért díját. Az elismerést pénteken délután adták át.

P. G.

Surman László Fotó: Für Henrik

Kovács Gusztáv, a roma nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, harmadik év adják át a kitüntetést, és minden évben olyan személyiségek vehették át az elismerést, akik sokat tettek a cigányság felemelkedéséért, elfogadottságáért. Az idei kitüntetettről kifejtette, Surman László hiteles személyiség, aki büszke cigány származására és békési kötődésére, munkájával igazi példaképet jelent a társadalom számára.

Surman László méltatását Fábián Tamás lelkipásztor ismertette, személyes hangvételű köszöntőjében részletesen szólt a kitüntetett életútjáról, cigányságért végzett tevékenységéről, verses köteteiről, tanulmányairól és hitéről, amivel folyamatosan példát ad másoknak is.

Kálmán Tibor polgármester hangsúlyozta, Surman László tetteivel, verseivel, egész munkásságával sokat tett a városért, az integrációért, a tehetséggondozásért és a szociális területen is rengeteget dolgozik.

Surman László kiemelte felesége, édesanyja és Durkó Albert misszióvezető szerepét, akik a nehéz időszakban is mellette álltak, buzdították. Hangsúlyozta büszke békési származására. Az eseményen imádságot mondott Mucsi András önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában