Igazi ritkaság

2022.11.09. 19:28

Süllőóriás akadt horogra a békési duzzasztónál

Méretes, több mint nyolcvan centiméter teljes testhosszúságú süllőt fogott kedden kora este a Kettős-Körösön található békési duzzasztónál Dobroczki Balázs. Mint a sporthorgász lapunknak elmondta, egy barátjával, Pálvölgyi Gáborral közösen mentek ki horgászni a folyóra.

P. G.

Dobroczki Balázs süllője több mint nyolcvan centiméter volt.

– A hal nem sokkal sötétedés után akadt horogra, fényváltást követően – tette hozzá Balázs, aki elárulta, hogy a süllőt mintegy öt-tíz percet kellett fárasztani. Egy rövid időre emelte ki csak a vízből, majd miután Catch & Release (C&R), Fogd meg és engedd vissza! elvét vallja, vissza is úsztatta a folyóba a térségünkben ritkaságnak számító nagyságú példányt.

Balázs egyébként gyerekkora óta horgászik, számos remek fogása volt, rekordja egy 36 kilós harcsa, amelyet a Hármas-Körösön fogott annak idején. Süllőből pedig egy hasonlót a csúcsa, nagyjából ugyanezen a szakaszon. Alapvetően csónakos pergető horgásznak tartja magát, jövő héten éppen egy nagy versenyen vesznek majd részt a Rétközi-tavon, Kisvárda közelében.

Pálvölgyi Gábor is hasonló nagyságú halat fogott.

Balázs kiemelte, a Kettős-Körös ugyanezen szakaszán szinte vele egy időben Pálvölgyi Gábor is hasonló nagyságú halat fogott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában