Békés megye

2022.11.04. 10:09

Még mindig sokan vágják a füvet

Többen is kérdezték, hogy a novemberi jó időben meddig nyírják a füvet.

Ny. L.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

 Hankó János, a békéscsabai Stark Adolf Kertbarát Kör elnöke elmondta, ez az időjárás mellett ez függ az őszi gyeptrágyától. 

– Ha időpontot kell meghatározni, akkor ez november első fele, ugyanakkor sokan október végén már felhagynak vele – ecsetelte a szakember. – Egy biztos, ne vágjuk a gyepet túl alacsonyra, de ne is hagyjuk magasra, mert mindkét esetben gondot okozhat a tél. A magasság négy centi legyen, és ne vágjuk rá vastagon az utolsó nyíráskor a füvet a gyepre. Figyeljük az előrejelzéseket, és a fagyok beállta előtt 2-3 nappal nyírjuk le a füvet. Arra figyeljünk, hogy a talajunk ne legyen száraz. Minden fűnyírásnál fontos, hogy utána öntözzük meg a területet. 

– Az erős, jól karbantartott fű gond nélkül vészeli át a telet, és ebbe szorosan beletartozik az utolsó fűnyírás, ahol a magasságot megfelelően választjuk meg – hangsúlyozta Hankó János. – Extrém meleg télen – ami párosul egy erős, nitrogénalapú őszi gyeptrágyázással – akár még decemberben is vághatjuk a füvet, de ez ritkaságszámba megy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában