Kihívások a pedagógusképzésben

2022.11.29. 14:29

Magyar tudomány ünnepi konferenciát tartottak Szarvason

Kihívások a pedagógusképzésben címmel rendeztek konferenciát a magyar tudomány ünnepe alkalmából kedden a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Karán, Szarvason. Az eseményen prof. dr. Dux László rektor és dr. Katona Krisztina dékán köszöntötte a jelenlévőket, ami után a plenáris előadások következtek.

V. E.

Dr. Katona Krisztina

Fotó: Babák Zoltán

 Elsőként dr. Kós Nóra egyetemi docens, Családterápia a pedagógiában címmel, majd dr. Kerepeczki Éva adjunktus, A természet újrafelfedezése címmel prezentált.

A következő programelem a Mester és tanítványa címet kapta, amelynek keretében szó volt a zenei és a matematikai tehetséggondozásról. A nap második felében Tudományos diákköri konferenciát tartottak, amit Szabóné dr. Balogh Ágota dékánhelyettes nyitott meg. Ennek részei voltak a szekció előadások a hallgatói és középiskolás korosztályból. A szekciós előadások többek között olyan témákat dolgoztak fel, mint családtípusok, a szegregáció, a nyelv- és hagyományőrző gyakorlatok a román kéttannyelvű iskolákban, a Montessori pedagógia eszközeinek és módszereinek használata, illetve a korai tehetséggondozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában