Árverés

2022.11.21. 11:42

Kincset érő veszprémi mezzel tért haza Pusztaföldvárra a nyertes

Árverésre kínálta fel dr. Lipták Péter jegyző a kardoskútiaknak azt a dedikált kézilabdás sportmezt, amit kincsként őrzött évekig. Amikor a kis községi iskola újranyitásához egyre erősödött az összefogás, olyan alkalmakat is szerveztek a faluban, amelyeknek a bevételét is a jó ügy javára fordították. Ekkor tette meg felajánlását a jegyző.

Csete Ilona [email protected]

Babcsán Pál Szabóné Miklós Ildikótól, a Kardoskút Községért Közalapítvány elnökétől vette át a fődíjat Fotó: BMH

Dr. Lipták Péter jegyző bekeretezett meze a felajánlás óta nagy utat tett meg és szolgálta e nemes ügyet. Az elmúlt hétvégén ismét az érdeklődés középpontjába került, a Kardoskút Községért Közalapítvány ugyanis megszervezte hagyományos Katalin bálját, s ott, a tombola fődíjaként várta új tulajdonosát e páratlan sporttörténeti kincs. 

De tekintsünk kicsit vissza, hogy kiderüljön, mikor s milyen előzmények után került a veszprémi kiváló kézisek keze nyomát magán viselő mez a sportrajongó dr. Lipták Péterhez, s azóta milyen kalandos utat járt meg. Ilyés Ferenc sokszoros magyar válogatott kézilabdázó dedikált mezéhez még 2008-ban egy internetes aukció során jutott a jegyző. A mezt aláírta az MKB Veszprém KEK (Kupagyőztesek Európa-kupája) győztes csapatának minden játékosa, köztük a tragikus körülmények között elhunyt Marian Cozma is. A mez kikiáltási árát 250 ezer forintban állapította meg a gazdája a nyáron. Félmillió forintért találta meg a relikvia az új tulajdonosát. A névtelenséget kérő vállalkozó pedig úgy határozott, hogy az értékes mez szolgálja a folytatásban is a kardoskútiak nemes ügyét, ezért ő is felajánlotta, így lett a júniusi zenés est tombolasorsolásának fődíja.

– Olyan jól sikerült az iskola udvarán ez a program is, hogy a dedikált meznek és a sok jószándékú adakozónak köszönhetően akkor 5 millió forintot is meghaladta a bevételünk értéke, s ezzel ez az alkalom is beírta magát Kardoskút történelmébe. A jegyző által felajánlott mezt pedig a meghívásunkat elfogadó Erdős Norbert országgyűlési képviselő nyerte meg tombolán. Ő ismét felajánlotta az őszi jótékonysági bál fődíjának – ezt már Varga Pál polgármester mesélte el.

Ennyi előzmény után, a hétvégén, telt házzal, nagy sikerrel megtartották a sok évtizedes hagyományokkal rendelkező Katalin bált Kardoskúton, ahova baráti társasággal érkezett a pusztaföldvári Babcsán Pál. Ő volt a tavalyi bálon is a legszerencsésebb, hiszen a 2021. évi báli tombola fődíjának is ő volt a nyertese. Akkor két tombolát vásárolt. Idén hatot - mert hallotta, hogy ezzel ő is hozzájárulhat a jótékonysági gyűjtéshez.

– Még mindig hihetetlen számomra, hogy megismétlődött a tavalyi szériám. Szombaton a hat tombolából három volt nyertes, a pipere és ajándéktárgy után álmomban se hittem, hogy a fődíj nyertes szelvénye az enyém. Megható számomra, hogy részese lehettem ennek a rendezvénynek. Én a fődíj kisorsolásának pillanatát az est fénypontjaként éltem meg. Még most is csillogó szemmel olvasgatom a névjegyeket, nézegetem a kézilabda sport egyik sporttörténeti kincsét. Otthonom legbecsesebb helyére kerül – nyilatkozta hírportálunknak a boldog nyertes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában