Ünnepvárás

2022.11.18. 10:35

Idén is lesz karácsonyi park Mezőkovácsházán

A karácsonyi parkban állítják fel az adventi koszorút, de helyet kap egy szalmalabirintus és a Mikulás háza is.

Cs. I.

Idén is lesz karácsonyi park a városban, ott helyezik el a koszorút /Fotó: Csete Ilona/

Példás összefogással a kovácsházi asszonyok – a kézműves közösség, a Hagyományok Nyomában Egyesület néhány tagja, a művelődési ház dolgozói és több önkéntes – elkészítették a város adventi koszorúját. Az is példás, ahogy évről évre akadnak felajánlók, akik kertjükből biztosítják ehhez az ágakat. Idén Cs. Tóth Imre és Tasi János tette ezt meg – mesélte Jankó Erzsébet, a művelődési központ vezetője. Azt is elárulta, ez még csak a munka kezdete. Idén is lesz karácsonyi park a városban, ott helyezik el a koszorút. 

Jó hír a gyerekeknek, hogy szalmalabirintusban lehet majd játszani, és Mikulásház is lesz az ünnepi időszakban. A díszvilágításra is számíthatnak a kovácsháziak.

– Meglepő felkérést, megkeresést kapott kézműves közösségünk. A főváros II. kerületében is felfigyeltek a mi horgolt karácsonyfánkra. Ők is szeretnének hasonlót. Segítünk nekik, élő közvetítésben mutatjuk meg nekik, mi mit és hogyan csinálunk. Gőzerővel dolgozunk. December 4-én felállítjuk, átadjuk a nagyközönségnek a város híresen egyedi karácsonyfáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában