Széchenyi 2020 Program

2022.10.06. 08:47

Közel kétmilliárdból korszerűsítik a dévaványai szennyvíztisztító telepet

A szennyvíztisztító telep korszerűsítésére, kapacitásfejlesztésére és a csatornahálózat pontszerű felújítására nyert 1,799 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást a Széchenyi 2020 Program keretében Dévaványa és a NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. – derült ki Valánszki Róbert polgármester közleményéből.

V. E.

A beruházás célja egy korszerű szennyvíztisztító telep kiépítése /Illusztráció/

Forrás: MW

A KEHOP-os fejlesztés az Európai Unió támogatásából, valamint a magyar állam társfinanszírozásából valósul meg.

A beruházás célja egy korszerű szennyvíztisztító telep kiépítése, egy új technológiai rendszer felállítása, valamint a meglévő szennyvízcsatorna-hálózat legelavultabb részeinek rekonstrukciója. A fejlesztés komplex, amely érinti a dévaványai telep épületeinek felújítását, technológiai korszerűsítését, illetve egy új szennyvíz nyomóvezeték építését is. 

A polgármester hangsúlyozta, a korszerűsítés révén támogatják az egészséges, tiszta lakókörnyezet kialakítását, az emberi egészség védelmét, a lakosok életminőségének javítását és a környezetterhelés csökkentését egyaránt. A megvalósítás határideje 2023. december 15.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában