Teljesítette a kihívást

2022.10.28. 09:45

Rendőri kísérettel érkezett Földvárra bringázni Kempf Zozó – galériával

Rendőri kísérettel érkezett a pusztaföldvári iskolába Kempf Zozó a napokban. A sportolót az a Kincses István vezette be a tornaterembe, aki iskolarendőrként az ott tanuló diákoknak a balesetrmentes közlekedést, a kerékpározás szabályait tanítja sok egyéb mellett. A BMX -világbajnok érkezése előtt az iskolarendőr megépítette azt az ügyességi pályát, ahol a gyulaiak népszerű bringása arra vállalkozott, teljesíti a kihívást, lábletétel és hibák gyűjtése nélkül végigbringázik.

Csete Ilona [email protected]

A földvári gyerekek fotózkodtak a sportolóval

Fotó: A szerző felvételei

Ha valaki mindent is tud a bringázásról, az a gyulai Kempf Zozó. A földvári iskolarendőrnek azért is esett a választása a freestyle BMX-világbajnokra, youtuberre, vloggerre, mert szerette volna meglepni az iskola diákságát egy ismert sportolóval, aki nyeregbe pattanva teljesíti a kerékpáros ügyességi pályát.

– Remélem, személyes példáján át a gyerekek kedvet éreznek majd arra, hogy csatlakozzanak ahhoz a programhoz, amit 5 éve elindítottam a faluban. A Nyerj egy kerékpárt Pusztaföldváron! felhívást minden évben meghirdetem, ennek egyik állomása ez a nem egyszerű ügyességi pálya, amit bringával kell teljesíteniük a diákoknak. Aki itt tisztességgel teljesít, akár eljuthat a rendőrség által (Kerékpáros Iskola Kupa, Ki a mester két keréken) szervezett program járási, megyei és országos döntőjébe. Ez is a célom – egyszer, hátha sikerülne ez egy itteni, földvári fiatalnak – mesélte az elhivatott iskolarendőr a pálya mellett, amit több órán át épít fel szinte minden hónapban, hogy a gyerekek azon gyakorolhassanak. A tavalyi bringagyőztes, Szűcs Laci is bemutatta Zozónak, neki most hogy megy az ,,ügyeskedés”.

Az iskola tanulói ott ültek a lelátón és kíváncsian várták, hogy a gyulai sportoló miként teljesíti a pálya kihívásait (szlalom, ferdepad, vájú, tárgyelhelyezés). 

– Elsőre nem is rossz – summázták a látottakat. Felborult elem és lábletétel nélkül, talán két kicsi hibával, teljesítette Zozó (előzetes gyakorlás nélkül) az ügyességi pályát. Arra biztatta a fiatalokat, gyakoroljanak és sokat bringázzanak. Elmesélte azt is, hogy Gyulán vasárnap adnak át egy különlegesnek számító pumpapályát. Akinek lesz kedve, látogasson el oda és próbálja ki – invitálta a földvári gyerekeket a sportember.

A találkozó végén a fiatalok a TV2 ügyességi vetélkedőműsorában, az Exatlon Hungaryben is szereplő Zozóval fotózkodtak boldogan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában