Beol podcast

2022.10.09. 08:49

Ásós Géza békési cigányvendéglőssel startol a Beol podcast-sorozata

Vasárnap reggelente jelentkező podcast-sorozatunkban ismert Békés megyei emberekkel beszélgetünk különböző témákban. Hétről hétre minden, ami Békés. Első adásunkban Papp Gábor, a Békés Megyei Hírlap és a Beol.hu újságírója beszélget Ásós Gézával, a békési Kira vendéglő tulajdonosával.

P. G.

Ásós Géza

Fotó: Für Henrik-archív

Ásós Géza 2011-ben nyitotta meg az ország első cigány éttermét, a békési Kira vendéglőt. Géza azóta az ország számos táján járt, és kiváló ízeivel, szorgalmával, illetve közvetlenségével hamar elnyerte az emberek szimpátiáját. Munkájával rengeteget tesz az esélyegyenlőségért, a társadalmi békéért. Tevékenységét több kitüntetéssel ismerték el az elmúlt években. A napokban Brüsszelben, az Európai Parlamentben tart majd előadást életútjáról, vállalkozása sikereiről és nehézségeiről.

Podcastünkben indíttatásáról, gyermekkoráról, a Kira vendéglő létrehozásáról, aktuális kérdésekről is szó esik – természetesen a Gézától megszokott őszinteséggel. 

Fény derül arra is, hogy miért nem vállalt szerepet egy valóságshowban, milyen emlékek kötik a focihoz, milyen a cigány vendéglátás, és hogyan képzeli el a jövőjét újabb tizenegy év múlva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában